Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nektek is lassan kapcsol be a...

Nektek is lassan kapcsol be a számítógépetek?

Figyelt kérdés

Üdv mindenkinek!

Az én PC-m nagyon lassan kapcsol be! Mármint a boot idő az nem sok. Hamar betölt a Windows. Pontosabban Windows 10 1803 Pro x64. Defender és Windows Update letiltva.

Betöltött a Windows és jó pár percig még szinte használhatatlan. Megnyitom pl a Chromeot és ahhoz sokra jön be mint mikor már megy egy órája a gép. Valami nagyon leterheli a gépet annak ellenére, hogy nem indulhat semmilyen program a Windowszal.

Szerintem valami Windows háttér folyamat lesz.

Vagy ez a hibrid hibernált kikapcsolás a baj amit a Windows 8-al hoztak be.

A gépem többi része:

FX 6300 CPU Trubo kikapcsolva 3.8GHz-re állítva.

2x4 8GB 1600Mhz Dual Channel ram CL11

HDD WD Blue 1TB Caviar Blue, 7200RPM, 64MB Puffer

FSP Hexa+ 400W tápegyseg

Asus M5A97 R2.0 UEFi alaplap legfrissebb UEFi

Shappire R7 260X 2GB

Mit lehet ez ellen tenni? Esteleg kikapcsolni a hibernált kikapcsolást? Azt hol kell?

SSD-t nem szeretnék venni.

2018. okt. 22. 15:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Az SSD-k azok meddig élnek ha csak rendszer van rajtuk?"

Valószínű hamarabb veszel majd új SSD-t, minthogy tönkremenne. Napjaink SSD meghajtói már nem olyan kényesek, mint mikor még csak a fejlődése elején járt az SSD-k és a flash memóriák technológiája. Akár 10 évig is működhet.

2018. okt. 22. 17:55
 12/12 anonim ***** válasza:
Egy Kingston SSDNow UV400 120GB-os SSD-m van ami 75TB összes írási mennyiségre (TBW) van hitelesítve. 1 év alatt jó, ha beletettem 3.4TB-ot úgy, hogy a LoL, illetve a rendszer is SSD-n van és nem kímélem (nem kapcsoltam ki indexelést pl.). Szerintem, ha ilyen tempóban haladok akkor előbb fogok gyorsabb SSD-re váltani, minthogysem ez tönkre menjen. Ja, és akkor ez még bőven belépőszint vacak TLC NAND-al és tűrhető vezérlővel.
2018. okt. 22. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!