Nektek is lassan kapcsol be a számítógépetek?
Üdv mindenkinek!
Az én PC-m nagyon lassan kapcsol be! Mármint a boot idő az nem sok. Hamar betölt a Windows. Pontosabban Windows 10 1803 Pro x64. Defender és Windows Update letiltva.
Betöltött a Windows és jó pár percig még szinte használhatatlan. Megnyitom pl a Chromeot és ahhoz sokra jön be mint mikor már megy egy órája a gép. Valami nagyon leterheli a gépet annak ellenére, hogy nem indulhat semmilyen program a Windowszal.
Szerintem valami Windows háttér folyamat lesz.
Vagy ez a hibrid hibernált kikapcsolás a baj amit a Windows 8-al hoztak be.
A gépem többi része:
FX 6300 CPU Trubo kikapcsolva 3.8GHz-re állítva.
2x4 8GB 1600Mhz Dual Channel ram CL11
HDD WD Blue 1TB Caviar Blue, 7200RPM, 64MB Puffer
FSP Hexa+ 400W tápegyseg
Asus M5A97 R2.0 UEFi alaplap legfrissebb UEFi
Shappire R7 260X 2GB
Mit lehet ez ellen tenni? Esteleg kikapcsolni a hibernált kikapcsolást? Azt hol kell?
SSD-t nem szeretnék venni.
Írtam, hogy 3.8GHz-re van beállítva! Kevés a Windowshoz is?
Sem az oldala sem a hátsó shlid nincs rajta a szellőzés miatt! Tiszta a gép és a paszta sincs rajta 1 hónapnál régebben rajta.
Újra telepített Windowszal is ezt csinálja.
Lehet félreértettek, de a géppel úgy egyebkent nincs baj sebességgel. Játékokban az FPS is rendben van, egyedül ez az indulási utáni lassúság van ami egy olyan 2 percig fent áll, majd utána normális lesz.
Ez a hűtő van rajta:
Plusz van egy nagy, 5 centis ami az alaplapi VRM tápellatas bordáira van ragasztva úgy, hogy döntve van és kifújja a levegőt a csatlakozók mellett hátul és áramot USB portbol kap.
"2 percig fent áll, majd utána normális lesz"
SSD kell.
Bármennyire is nem szeretnél venni ma már annyi folyamat indul az operációs rendszerrel együtt, hogy megköveteli az SSD használatot. Vagy elfogadod a merevlemez technológiai korlátait és vársz 2-3 percet indítás után...
Hát az én gépemben 2004-es Asus alaplap van, 2007-es Intel Core 2 proci (2.9Ghz-re felhúzva) és a rendszernek pedig 300GB HDD (ez mellett van még 3TB HDD).
A Windows Update is fut, a Defender is mégsem tart neki sokáig a bekapcsolás. Maximum 1 perc alatt bebootol és olyan állapotba áll hogy azonnal használható.
4GB ram van benne és Win 10 Pro
Az SSD-k azok meddig élnek ha csak rendszer van rajtuk?
A Windows Boot az igazából onnan számítva, hogy bedugom a konektorba a gépet és megnyomom a bekapcsoló gombot az onnantól számítva 4 másodperc. Tehát azután már az asztalon vagyok. De ez mit sem ér ha még utána nem tudom egyből használni a gépet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!