Miért indul újra teljesen spontán a gépem?
Új gép vásárlása előtt állok, mert a mostanit alig tudom már használni annyira instabil. Szóval, elég lassú és akadozó a win7 rendszerem. Sokszor befagy a böngésző és várnom kell míg újra tudok dolgozni. Gyakran "leesik a fordulatszáma" a tápegységnek és olyan hangot ad ki, mint amikor újraindításkor ismét felpörög. Nem tudom, hogy a memória, táp vagy merevlemez baja van. Utóbbinál 88%-ot ír a HD Sentinel, de volt már kékhalálom is. Harmadsorban pedig remélem, hogy nem a tápegység lesz a ludas, mert az új konfigba a mostanit akarom beletenni (Chieftec iArena ANP-405A2 400W)
Ez lesz az új konfigom:
* Asrock B450M lap
* Ryzen 5 2400G
* Kingston HyperX Fury 2x4 GB DDR4
* WD 240GB SSD
Az SSD nem merevlemez, de ha újonnan vetted és már 88%-ot ír ki, akkor ott valami nem oké.
Ennyi alapján amúgy lehet táp is, de nem biztos, hogy azzal van gond.
#3: Az SSD majd az új konfigomban lesz.
#2: Itt a gyk-n pedig más írta, hogy a Chieftec simán elég így is ehhez a konfighoz és minőségi.
Ha mégis tápegység probléma áll a háttérben, járható út lenne, hogy az új gépembe szerelve megnézem, hogy ott is produkál-e furcsa jelenséget/teljesítményesést és utána veszek egy tápot? Nem akarok tök feleslegesen 15-20k-t kiadni egy tápért (amit bele sem kalkuláltam a büdzsébe), hogy utána kiderüljön, hogy semmi gond nincs az új konfiggal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!