Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért csak 2GB-os ramok vannak?

Miért csak 2GB-os ramok vannak?

Figyelt kérdés

A piacon beszerezhető RAM modulok legfeljebb 2GB-osak, ennél nagyobbat még nem láttam, még DDR3-ban sem.

Mi ennek az oka?

2010. jún. 24. 11:42
 1/5 Diablo3 ***** válasza:

Szerintem az alaplapok nem tudják kezelni. Legalábbis a régebbiek biztos. Vagyis slot-onként 2 giga, amit visz. Vagy majd lesz egybe is, csak előbb vedd meg ezt, ha ennyit akarsz, és majd utána piacra dobják egyben, ami jobb lesz, és akkor meg majd vedd meg azt. :(

A 12 gigásnál is én voltam. :)

2010. jún. 24. 11:45
 2/5 anonim válasza:

Tessék, van 4 gigás is: [link]

Sőt 8 is: [link]

2010. jún. 24. 11:54
 3/5 A kérdező kommentje:

De ezeket nem lehet PC-be tenni. Szerverbe valók.

A PC-nek mi is a aljzatának a neve? Lehet hogy az korlátozza.

2010. jún. 24. 12:06
 4/5 A kérdező kommentje:

hmm, itt nem írnak semmi memória korlátról:

[link]

2010. jún. 24. 12:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint a sebesség miatt. Azért mert a memóriasebbeség kevés egy 4 Gb méretű modulhoz képest. Azaz egy nagyobb memóriamennyiséget is ugyanannyi idő alatt kellene adattal feltölteni mint egy kisebbet, ahhoz hogy a programok futtatása ne legyen lassabb.

Pl ha egy 1 GB ram 800MHz-n fut akkor ehhez képest az optimális sebesség:

2GB-1600Mhz

4GB-3200MHz

Természetesen a 2 gigabájtos modulokból is vannak ennél lassabbak, de a 4G-os elméleti sebességnek még a közelében sem járnak.

2010. jún. 24. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!