Az előbb véletlenül leformáztam a parancssoron belül a
partíciómat (másikat akartam leformázni). Hogyan tudnám
visszaállítani? SOS Fontos adatok vannak rajta.
Ha még nem írtál semmit az adot diszkre (de legalább a particióra) az adatok jelentős részét ezzel foglalkozó cég nagy eséllyel vissza tudja nyerni, de nem 100%-hogy sikerül. Minnél többet kísérletezel vele annál jobban csökken ennek az esélye.
2018. okt. 17. 10:08
Többféle program képes egy véletlen formázással történt HDD-ről visszaszerezni az adatot.
Azzal hogy új partíciót hozol létre csak az első szektorába kerül bejegyzés, a többi megmarad mint ahogy az adatok is.
Véletlen formázott HDD-ről, véletlen fájl törlést szoktunk visszaállítani, erre vannak programjaink, 2TB-nál azért eléggé időigényes ám mire végez csak az elemzéssel akár 1-2 nap.
2018. okt. 17. 11:16
13/31 A kérdező kommentje:
Írni semmit nem írtam, nem is tudnék, hiszen most nincs rajta partíció, újat meg nem fogok létrehozni, hiszen az a cél, hogy a lehető legtöbb adat visszajöjjön.
Lemezkezelővel adj neki betűjelet.
Partíció van, csak nem látszik
2018. okt. 17. 13:26
Testdisk. Rajta van a System Rescue CD-n. Rengetegszer húzott már ki a fosból, amikor ugyanígy, mint te, belegabalyodtam a partícióstruktúrába és/vagy elhittem, amit ergya eszközök főrendszeren kívül indítva mutattak róla. A testdisk egyébként teljesen intuitív használatú, max angolszótár kell mellé szükség esetén.
2018. okt. 17. 13:43
GetDataBack for NTFS nevű program visszahozza ilyen helyzetben még. Csak az a feltétele a helyreállításnak, hogy fizikailag különálló lemezre kell másolni a visszaállított adatokat és nem arra amit épp scannel. Kell link?
2018. okt. 17. 16:47
Ezért kell vigyázni a parancssoros utasításokkal mert egy betűt elírsz és ment a francba az egész partíció. Ezért használunk grafikus felületű - GUI - partíciókezelőt.
Ha TÖRÖLTED a partíciót - mert formázást írtál de a válaszaidból törlésre tippelek, ugyanis nem mindegy - akkor a teljes partíció visszaállítását próbálhatod progival is. Ez azért ajánlott a fájlonkénti mentés helyett, mert sokkal kevesebb időt vesz igénybe.
[link]
ingyenes:
[link]
2018. okt. 17. 17:44
18/31 A kérdező kommentje:
Egy format ntfs parancs után szállt el minden a parancssorban. Az a baj, hogy most nem merem én megpróbálni, mert félek, hogy végleg odavesznek a dolgok, de az adatmentő cégeknél is alsó hangon 20 ezer forint lenne ez. Sőt, beszéltem olyannal is, aki szerint 3-400000 forint lenne, ha a partíció is törölve lett. De én is azt hiszem, hogy ha a HDD amúgy 100%-os a HDD Sentinelben, sosem volt vele baj, és felülírva se lett semmi, akkor csak nem lehet olyan nagy mutatvány visszahozni a dolgokat. A Recuva nevű programmal számtalanszor hoztam már vissza törölt fájlokat, de ugye ha nincs partíció se akkor az nem ér sokat.
Akkor írok még egyet. Ingyenes és partiiton recovery az opció neve:
[link]
2018. okt. 17. 20:16
20/31 A kérdező kommentje:
Ezzel akkor biztonságosan vissza tudom állítani azt a 2TB-os partíciót?
Kapcsolódó kérdések: