Az előbb véletlenül leformáztam a parancssoron belül a partíciómat (másikat akartam leformázni). Hogyan tudnám visszaállítani? SOS Fontos adatok vannak rajta.
Ha formáztad, és 100% hogy nem csak sima törlés volt, akkor adatmentő vissza tudja hozni még.
Ha viszont SSD-d van, na akkor hidegvizet ihatsz az adataidra...
A natúr formázásnál nem téma a dolog, csak arra ügyelj nagyon, hogy ne nagyon írd felül új adatokkal a merevlemezt.
Az adatmentésnek két formája van, a finom módszer, és a "durva" módszer.
Az előbbit hibátlan vagy alig hibás merevlemezeknél használják, nem is kerül túl sokba, de a sikerességi rátája kisebb (lemezhiba esetén például). A "durva" módszer a portalanított kamrás, HAZMAT ruhába öltözős, amikor fizikálisan szétszedik a merevlemezt, és szó szerint kézzel mentik róla, ami menthető. Ez sikeresebb szokott lenni, de bődületes összegekbe kerül. Szerintem neked csak az elsőre lesz szükséged.
SSD-ről meg képtelenség bármit is visszaállítani, soha ne kövesd el azt a hibát, hogy csak SSD-t rakatsz a gépedbe.
Nos, lehet éppen programokkal próbálkozni - én nem ismerek ilyet, nincs is szükségem rá, 2 HDD-m van, és minden hónapban csinálok vészmentést - deeeeeeee a legtöbb próbaverziós szarság, no meg aztán érteni is kell ám hozzájuk.
Nekem egy 500 gigás vinyóm volt, ami meghibásodott anno, és erősen kétesélyes volt, hogy finom módszerrel sikerül-e visszahozni az adatokat róla az élők földjére, de megoldották! 500 giga adat volt 12 ezer, ha 2 terányi adat tűnt el, akkor olyan 30 ezret saccolok.
A cég egy kelenföldi cég volt, elég jellegtelen kis telephellyel, de igen jól dolgoztak. Ha minden kötél szakad, én őket javasolnám (a káefté nevét elfelejtettem, de ha kelenföldi a telephelye, akkor megtaláltad őket).
Na, megleltem a céget! Apostol Informatika Kft. Ők lesznek a te embereid! Csak javasolni tudom őket, tényleg csodát műveltek a szarráment WD winchesteremmel (ami 3 évet se futott még, és 50%-ban raktárnak volt használva, tehát egy ipari hulladékot sikerült vásárolnom). 1-2 hétbe beletelik a dolog, nyilván leterheltségtől függően, de megoldják, pláne, ha makkegészséges a HDD-d.
És legközelebb: biztonsági másolat, biztonsági másolat! Ha kell, végy egy másik HDD-t, olcsóbb, mint elveszett adatokat mentetni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!