Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit lehet tenni, hogy ne...

Mit lehet tenni, hogy ne legyen ennyire hangos a laptop?

Figyelt kérdés

Adott egy laptop. Jó ideig nem volt használva a megvétel után csak havi szinten egy két bekapcsolás. Ez ment kb 1 évig. Aztán szükség lett rá költözés miatt. Most sokat megy. Pár hónap után a venti benne ekezdett nagyon hangos lenni. Sikerült szétszedni és rendelni bele újat, amit ki is cseréltem. Kb 2 hónap telt csak el, és ismét ugyan olyan hangos. Mitől lehet ez? ikor szétszedtem meg is pasztáztam ott ahol kell.

Mi miatt nyekereghet ennyire a ventije?

2018. okt. 4. 17:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Kapcsold ki.
2018. okt. 4. 17:22
 2/5 CspCsj ***** válasza:

Tehát a takarítás/újrapasztázás már megvolt.

Rokonok/ismerősök hozzám hozott laptopjainál az ilyen problémát a ventilátor zsírozása/olajozása rendszerint helyrehozza.

Emellett érdemes ellenőrizni, nem terhel-e valami a háttérben, mert az is okozhat fordulatszám emelkedést.

Például Windows rendszerben : Feladatkezelő > Teljesítmény fül > processzor grafikonján látni a terheltséget > majd a Folyamatok fülön megkeresni a terhelést okozó programot.

2018. okt. 4. 20:32
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem terheli semmi. Alig van rajta valami. Nem játszom rajta. Csak Chrome megy szinte, youtube, facebook...

Rámentem a gyártó honlapjára. Ott meglepő mód van szó a túlmelegedésről illetve a hangos ventiről. Még egy kisvideó is van róla. Ott ajánlanak egy progit hp coolsens-t. Ami segít/segítene, de nem engedi telepíteni, mert szerinte a.net 3.5 nincs fent a gépen és kéri h telepítsem előbb. Viszont a link (Microsoft honlapja) megnyitását követően a .netet nem engedi telepíteni, mert már fent van újabb verzió. Ördögi kör XD

Találtam ott még egy HP asszisztens progit. Ezzel sikerült frissíteni a biost. Mintha picivel halkabb lenne, de még mindig nem normális ez a zaj.

Van valami progi amivel láthatóak a hőmérsékketek illetve tudnám szabályozni a ventit?

Egyébként találtam otthon egy laptophűtőt. Na gondoltam ez majd hűti jól. A gond az, hogy ennek a laptopnak nincs rács alul. Nem tudom h hol mehet bele a levegő...

Nem ajánlom senkinek a HP laptopokat. XD

2018. okt. 4. 22:07
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen. A zsírozást akartam először, de a kis motoron nincs semmi nyílás. Parafinolajat akartam belecsepegtetni, de nincs hova...
2018. okt. 4. 22:09
 5/5 CspCsj ***** válasza:

Windows 10 alatt a .NET 3.5 engedélyezése:

[link]

Az energiaséma speciális beállításaiban a processzor-teljesítmény csökkentésével is lehet alacsonyabb hőmérsékletet elérni.

https://www.youtube.com/watch?v=NqpjcPnIYFA

Hőmérsékletet több program kijelzi: pl. CoreTemp, HWMonitor, HWiNFO stb.

2018. okt. 6. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!