Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a baj a gépemnek?

Mi lehet a baj a gépemnek?

Figyelt kérdés
Vettem egy 4k-s monitort minden tök jól működött majd rá 2-3 napra fogta magát a videókártya (R7 265) és elment a kép. Próbáltam portot váltani, displayport, hdmi, DVI, de mindegyiken fekete a kép, de csak a windows logó után. Driver hiba lenne? Ha igen akkor hogy frissítsem?

2018. okt. 2. 11:33
 1/9 anonim ***** válasza:
Szedd ki a videókártyát a gépből és indítsd el integrált VGA-val. Törölj le mindent, ami AMD Driver. Tedd vissza a kártyát és nézd meg, hogy ad-e képet ha rákötöd, mivel alapértelmezetten ha VGA-t csatlakoztatsz, akkor az fog onnantól működni tehát az is adja le a képet. Ha igen, akkor tedd fel az illesztőprogramját, amit megtalálsz az AMD weboldalán.
2018. okt. 2. 16:10
 2/9 A kérdező kommentje:
Fekete a kép, de most már a bios se jön be
2018. okt. 3. 15:17
 3/9 anonim ***** válasza:
Mármint úgy sincs kép, hogy a VGA-t kiszedted a gépből és az IGP portjainak valamelyikére kötötted a monitort? Mert az úgy érdekes, akkor ott nem feltétlen videókártya probléma van.
2018. okt. 3. 19:01
 4/9 A kérdező kommentje:
Alaplapra ha rákötöm van kép, videókártya display és hdmi portja viszont semmit se ad
2018. okt. 3. 22:09
 5/9 anonim ***** válasza:
Remek, máris előrébb vagyunk. A biztonság kedvéért teszteld le azt az R7 265-öt egy másik gépben, hogy megtudd, vajon nem-e az alaplappal van valami (aminek nem nagy a valószínűsége). Egyenlőre annyit tudok mondani, hogy ez a VGA halott, legalábbis úgy tűnik. Készülj fel a garanciáztatásra (ha van), vagy egy darabig be kell érned az IGP-vel.
2018. okt. 4. 01:39
 6/9 A kérdező kommentje:

Sajnos otthon nincs másik számítógép, majd ha lesz lehetőségem máshol megnézem. Akkor maradni fog egyenlőre az IGP, szerencsémre amúgy is szerettem volna venni másikat, de várhatott volna még egy másfél hónapot a halálozásával.

Közben eszembe jutott, hogy böngészés közben arra lettem figyelmes hogy maxon pörög a ventilátor, oldallapot leszedem megnézni, hogy tényleg ez zúg mire felnézek már fekete volt a kép, gyorsan kikapcsoltam a gépet de a hőcső az tök hideg volt. Ez lehet jele egy halott VGA-nak?

2018. okt. 4. 18:13
 7/9 anonim ***** válasza:
Hát ha maxon pörgött a venti akkor nem csoda, hogy a hőelvezető fémek hűvösek voltak. Egyébként minimum, hogy nagyon gyanús az a VGA, ha csak IGP-vel jut képi adat a monitorodra. Nem mennék bele találgatásokba, hogy mégis pontosan mi a baja, mivel ezt így nehéz lenne kitalálni, de ha akarod és érdekel, akkor vidd el valamelyik boltba, hátha ott kiderítik. Lehet, hogy valami tök egyszerű hibája van ami könnyedén javítható, ki tudja.
2018. okt. 5. 11:07
 8/9 anonim ***** válasza:
A böngészés közbeni max venti fordulatszám eleve nem normális. 0 terhelés mellett pont a zero dB modellek a bizonyíték rá, hogy nem is muszáj mennie a ventinek.
2018. okt. 5. 11:11
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaid, jövőhéten megnézetem.
2018. okt. 5. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!