Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem működik az IDE-SATA...

Nem működik az IDE-SATA átalakító?

Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy ma vettem a legközelebbi IT boltban egy IDE-SATA átalakítót, mert van egy régi merevlemezem, amiről fontos adatokat mentenék le, és ezért vettem átalakítót, az alaplapon csak SATA kimenetek vannak, IDE egyáltalán nincs. Ezért vettem az átalakítót, viszont amikor megpróbáltam vele a régi IDE merevlemezt beüzemelni, akkor BIOS oldali fagyás volt, amíg a hardver aktív volt benne. Amikor kihúztam, ismét működött. Ez mitől van? Esetleg valakinek van tapasztalata?
2018. szept. 28. 16:57
 1/2 Dongaben ***** válasza:
Nemrég nekem is szükségem volt ilyenre, így kölcsönkértem egy ismerőstől. Rengeteg ki-be kapcsolás, újraindítás után végre "látta" az IDE-s HDD-t. De volt egy másik is... Biztosan öregszem, vagy csak nem tudom, mi van a szekrény aljában, de találtam itthon egy IDE csatlakozású külső USB-s házat. Azzal rögtön ment a csatlakozás. Kérdezd körbe az ismerőseid...hátha van valakinek.
2018. szept. 28. 17:17
 2/2 anonim ***** válasza:
Esetleg ellenőrizd le hogy az IDE lemez jumpere MASTER-re van-e téve. Az én usb-s átalakítóm kényes erre.
2018. szept. 28. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!