Miért nincs sata - usb átalakító?
Olyan eszköz, átalakító amivel usb 3.0-s pl. külső merevlemezt lehetne a gép sata portjára kötni, közvetlen.
Vagy usb 3.0-s pendrive-ot szintén sata portra?
Mi értelme lenne? A külső merev lemezedben már van egy sata->usb ezt akarnád tovább alakítani sata-vá? Vedd ki a házból a HDD-t és kösd közvetlen a sata portra.
A penddrive meg maradjon az USB-be.
Igen, azt kifelejtettem, hogy mi értelmét látom:
nem minden alaplapon van usb 3.0-s csatlakozó, csak 2.0 ami csökkenti az átviteli sebességet. Hiába 3.0-s egy külső merevlemez, vagy egy pendrive, ha nem lehet kihasználni régebbi lapon. Ezért gondoltam rá, hogy sata-ra közvetlen rácsatlakoztatni egy pendrive-ot pl., mert akkor nem lenne sebesség korlátozás, a pendrive akár az elméleti max. sebességet is elérné. Ennek már csak van értelme. Vagy esetleg pci csatlakozós 3.0-s bővítőkártya létezik? Az gondolom van.
" Ezért gondoltam rá, hogy sata-ra közvetlen rácsatlakoztatni egy pendrive-ot pl., mert akkor nem lenne sebesség korlátozás..."
A sebességkorlátozás nem az USB miatt van, hanem ennyit bír csak a pendrive. Akármit is csinálsz, az nem lesz gyorsabb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!