Mi baja lehet a számítógépemnek tisztítás után?
9 éves gép. Kitakarítom a portól (évente szoktam). Kivettem a videokártyát, áttöröltem, átfújtam itt-ott sűrített levegővel. Alaplapot, memóriát átfújtam, letöröltem.
Miután összeraktam a kártya folyamatosan lefagy, nvidia driver has stopped working and successfully recovered - írja. Érdekes, hogy youtubeozni tudok rajta, FurMarkot futtattam, és nem talál hibát, de ha egy képet akarok megnyitni a winchesterről, akkor lefagy a gép, vagy újraindul, vagy fekete képernyő. Ha Chromemal böngészek, akkor is néha beszaggat a böngésző, van hogy újraindúl a gép.
Januárban vettem kártyát, mivel régi gép már nem akartam rá költeni: Gt 710 2Gb. Win 7. Próbáltam több driverrel, de semmi, viszont, ha az integrált kártyát használom, akkor semmi baja a gépnek. De azzal még Photoshoppozni se nagyon tudok...
Nem mindegy mivel törlöd át a kártyát és hogy hogyan nyúlsz hozzá.
Ha ilyen dolgokhoz nyúlsz ,nem szabad feltötve legyél és ugyan ebből az okból, nem mindegy hogyan törlöd.
"Mi baja lehet a számítógépemnek tisztítás után?"
Ha nincs szerencséd, akkor a takarítás, törölgetés, átfújatás közben megsérült a videokártya. Lehet, hogy a törölgetéskor sikerült letörölni egy vagy több smd-t (azok a pár milis alkatrészek).
Próbáld meg újra kivenni a kártyát, hátha csak az a baj, hogy nincs rendesen a helyén.
Esetleg valami belekerülhetett a kifújatás közben az aljzatba.
Ha tudod próbáld ki másik gépben ha abban is ezeket a hibákat produkálja akkor a kártyával van gond.
Utólag pár jó tanács, a számítógépben semmit sem ajánlott törölgetni, szinte minden esetben elég a sűrített levegő, azt sem nagyon közelről és nem nagy nyomással használni.
Érdemes nem műszálas ruhában csinálni, mert egyes alkatrészek érzékenyek lehetnek a statikus kisülésekre.
Vannak akik még külön földelő karkötőt is használnak.
Ha megfogsz egy kártyát, vagy valamilyen alkatrészt akkor lehetőleg a szélén levő nyáklapot fogd meg, ne ott ahol az alkatrészek vannak.
A kártya alsó csatlakozóit meg lehet takarítani tiszta alkohollal (kb96%-os) amit patikából is beszerezhetsz. Ezt fülpiszkálóval érdemes felvinni.
Ha mégis valahol komolyabb por van ott még tudsz használni pici ecsetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!