Amd ryzen 7-es laptopot meg merjek venni?
Jólvan értem én, hogy nyolc mag meg 16szál de az egyik azamiért parázok tölle, hogy ez a nyolcmag lehet úgy sem ér anyit mondjuk mint egy intel hatmagos pl.
A másik, meg, hogyha nyujtja is a teljesitményt nem fogja ez nekem kifüteni a lakást? Tudom, hogy fejlödött az amd is az évek során de valahogy eddig nem volt tul sok pozitiv tapasztalatom vele.
Vagy maradjak a jó öreg i7-nél (8750h6mag/12szál lenne a másik opcio)?
Az amds lapitoban rx 580-as van
az i7esel szereltben meg 1050ti
Ezért elég elgondolkodtató a többi spec egyezik
Azért ha már az Intel vonalnál megnevezted a konkrét modellt, megnevezhetnéd az AMD-nél is. Egyébként a kérdésedre válaszolva nem, ezek az új Ryzen processzorok fogyasztás terén is felveszik bőven a versenyt a konkurenciával és nem is fűtenek. Sőt, hogy tovább menjek, én úgy tudom, hogy közel sem az esetek 100%-ában fűtöttek a régi AMD-k úgy, mintha muszáj volna. Csak egy felfújt, eltúlzott, ám bár létező esetről volt szó. A videókártya is erősebb a Ryzen-es laptopban, főleg mert a "butított", laptopokba minden téren optimalizált (fogyasztás, hőleadás/termelés, kisebb méret stb) verziójú videókártyákról beszélhetünk.
Hogy élő példán mutathassam be a dolgot: egyik ismerősöm, aki szintén feltalálja magát a számítástechnika világában épített magának egy Ryzen 3 1300X processzorral szerelt konfigot, ami mellé dobott egy RX580-at és 8GB RAM-ot. A videókártya később jött, előtte gyengébb volt, de ő akkor is maximálisan meg volt elégedve. Gyári hűtést használt a procihoz, illetve minden hűtésből gyárit szintén. Nem tuningolt, max annyit, amennyit az AMD procik szoktak magukon húzni a SenseMI technológiákkal (Precision Boost, Pure Power stb). A hőmérsékletre nekem még sosem panaszkodott.
amint látod vannak érvek pro és kontra.egy ilyen amd-noti jóval olcsóbb mint egy i7+1070,viszont az i7+1050-nél sokkal jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!