Pc hdmi vel való összekapcsolás?
Sziasztok! Olyan problemám lenne hogy augusztus 10.en a viharba tönkrement a pc-m. Azota megjott a szervizből és azt tapasztaltam, hogy ha összekötöm hdmi kábellel mint régen akkor nem jön be semmi, fater tv jén is kipróbáltuk, ott OK. Lehet a hdmi bemenetek a tv-n is tönkrementek. Amúgy a gépbe pont a vidikártya romlott el...
Samsung tv m van, es a sourcet ha benyomom, akkor most bentragadtak a hdmi1 hdmi2 ilyenek, ami viszont eddig nem volt csak akk jelentek meg ha a gépet bekapcsoltam akkor is csak a hdmi1 mert abba volt régen bedugva... valami ötlet? Köszi előre is!
Tehát, összesítve: van egy Samsung TV-d és egy PC-d. A TV-t megjelenítőként használod a PC-hez. Jött a vihar, PC-nek annyi, kifejezetten a videókártyádnak is annyi. Szervizeltetted és most jól működik (biztos?). Faterod TV-jére kötve a gép hibátlanul üzemel, de a TV-n, ami a tied nem.
Két lehetőséget tudok elképzelni.
1.) A TV-d is elköszönt, tehát elromlott akár a portja, akár bármi más benne.
2.) Ugyanazzal a kábellal próbáltad a faterod TV-jén is, mint amelyikkel a tiedet használtad? Mert ha nem, akkor megeshet, hogy a kábel a rossz. Ha ugyanazt a kábelt használtad az apád TV-jéhez, amit amúgy is a saját TV-dhez és úgy működött, akkor ez csak megerősíti az 1. lehetőséget.
Ha maga a port hibásodott meg, annak látható jelei vannak, valami égésnyomot keress a HDMI porton. Ha nincs is látható jele, akkor is lehet hibás, csak mondjuk nem kívül, hanem beljebb, esetleg a vezérlőnél. Semmiképp se szedd szét, ha kiszűrted, hogy tényleg a TV-d hibás, akkor vidd szervízbe/cseréld le. Bár azt se tudni, hogy rossz beállítás eredményezi-e a hibát, vagy a villámlás okozta-e, azaz hogy ténylegesen hibás-e vagy sem a TV.
Nálunk elment egy TV (gagyibb), Xbox One S, a Telekom router-e ami úgy odasült, hogy az égett nyák/fémdarabkák potyogtak ki. Tönkre ment még a bátyám alaplapi Ethernet portja, továbbá a Telekom router-ére kötött másik router megzavarodott, nem működött megfelelően. Egyébként a másik router már másik szobába volt. Ja, a kábeleket is sorra cserélhettem amúgy. Ez semmi, mindez egy földeléssel rendelkező szobában történt úgy, hogy a szembe szomszédhoz a bejárati ajtó elé kb. becsapott a villám, ami átjött hozzánk az említett szobába a földelésen keresztül. Más logikusnak tűnő magyarázat nincs, mivel közvetlen a csattanás után történt az imént felvázolt sztori. Szóval még házon belül, ideális esetben is pusztító lehet a kinti időjárás. Ezért is mondtam, hogy nézz rá a csatlakozókra is.
A tv csatlakozoival lesz baj az mar tuti a kabel is jo minden. Viszont az miert van, hogy ha megnyomom a tavkapcson a source-t akkor aktiv a hdmi1 a hdmi2 es a hdmi4dvi asszem ennek az utolsonak ez a neve? Pedig nincs bedugva hdmi kabel a tvbe. A hdmi3 az normalisan szürke es inaktiv. Viszont eddig a fentebb felsoroltak is inaktivak voltak csak akkor jelentek meg ha lett bedugva hdmi kabel es el lett inditva ami ra lett kotve, ez esetben a pc.
Nem lehet hogy ez a baj h aktivnak erzekeli mikor nem is aktiv?
Hdmi3at nem tudom egyelore leprobalni mert a vidikartyaba 2 hdmi csatlakozo van, esetleg ezekre valami ötlet? Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!