Hogyan tudom megoldani, hogy egy Hyper-V alatt futó linux distro lásson egy a fizikai géphez csatolt SD kártyát ext4 fájlrendszerrel?
Figyelt kérdés
Eleve azért kell a virtuál linux, mert alapból Windowsra van szükségem, viszont foglalkozom linuxal is és elő fordul, hogy a lemezről (SD kártya) adatot kell mentenem, fájl szinten kell konfigurálnom, stb. Korábban VMWare-t használtam, az át tudta irányítani a kárta olvasót a vendég oprendszerre, csak az utóbbi időben gyakran össze csinálta magát.2018. aug. 23. 20:49
1/5 anonim válasza:
Offline kell lennie a diszknek, és úgy át tudod adni a VM-nek. Ezt csinálja a VmWare is, csak okosabban, nem neked kell kézzel a lemezkezelőben vacakolni vele.
2/5 A kérdező kommentje:
Aham... es mi a teendo ha a lemezkezeloben nem tudom ezt megtenni? Egyaltalan lehetseges ez w10 alatt vagy win server kell neki? Vagy az lehet a baja, hogy hordozhato meghajto?
2018. aug. 24. 18:12
3/5 anonim válasza:
Sajnos fogalmam sincs. Szerveren még csak-csak van a közelemben hyper-v, de munkaállomáson eszembe nem jut ezt használni, ott egyértelműen VmWare, rosszabb esetben VirtualBox a jobb választás, különösen nem Windows guest virtualizációra szerintem.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi. Jelenleg VirtualBoxot használok... Bele szeretni nem fogok, de alkalmi használatra megteszi. Néha, amikor a gparted-et futtatnám, kijelentkeztet a guest-ből (esetemben kali... a verzióját meg nem mondom, régen telepítettem). VMWare vmdk lemez lett vhd-be konvertálva, ez okozhat ilyen problémát?
2018. aug. 28. 15:11
5/5 anonim válasza:
Akár okozhatja az is. Úgy próbálnám ki, hogy adok hozzá másik diszket, és ha azon nem száll el, akkor biztos ez az oka. Ha sűrűn kell használni (kétlem), akkor új virtuális diszkre átszinkronizálsz mindent, grub-ot rendbeteszed és törlöd a konvertált diszket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!