Tudtok olyan LINUX disztroról ami kompatibilis a windowson futó programokkal, játékokkal?
De nincs olyan hogy komp, mert az 1ik win a másik meg linux.
Csak a wine-al tudod futtani.
Ugyan nem külön disztró, de a Playon linux? Mint-be benne szokott lenni.
Vagy virtuális gép és azon futtatsz egy Windows-t. Más megoldás nem igen van, hogy a Windows-os dolgokat használjuk Linux alatt.
1. A Linux != (nem egyenlő) Windows. Nem arra tervezték, hogy Windowsos programokat (binárisokat) futtasson. Pláne hogy a Windows zárt forráskódú.
2. Az alapvető megoldás a Wine.
Vannak olyan Wine-ra épülő megoldások mint a PlayOnLinux - ami a Wine-t állítja be az adott programnak megfelelően - vagy a Codeweavers fizetős Crossover nevű megoldása, de egyik sem biztosíték a biztos futásra (lásd: 1. pont).
3. Kerülő megoldásként ott a virtualizáció - Qemu, Virtualbox, Vmware
3. válaszát adom én is
Játékok esetén ott van a Lutris program ami automatikusan bekonfigurálja a scripteket.
-- Te Kohn, nem adnál nekem ötezret elsejéig?
-- Sajnos, lehetetlen. Tudod, van egy megállapodásom a bankommal: Ők nem árulnak zöldséget, én meg nem adok kölcsön...
Van egy ReactOS nevű -- nem linuxos -- próbálkozás, fogalmam sincs, milyen stádiumban, amely Windows-programok futtatását tűzte ki célul. Emlékeim szerint régebben kifejezetten az XP-t emlegették, most nem látom, hogy írnák valahol, de a bemutatott képernyőkön mintha még mindig csak arra való szoftverek lennének. Ha érdekel, itt a honlapja:
"LINUX disztroról ami kompatibilis a windowson futó programokkal"
Feleslegesen pazarlod az idődet, amit keresel az egy lehetetlen és abszurd elképzelés, kb.:
"Tudtok olyan tüzet ami víz is?"
Neked ha Windows-on futó programok kellenek, használj Windows-t, ugyanis a Windows környezet futtatásával megölöd a Linux összes előnyét.
Köszönöm mindenkinek a választ. :)
Reactost megnéztem,nem rossz megoldás..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!