Miért nem működik az új gépem? SOS
Nezd meg a kezikonyvben hogy melyii led vilagit
Valamelyik alkatresz nincs vagy nincs rendesen csatlakoztatva
Tavtarto csavarok rossz helyen vannak es rovidre zar valamit
A procihoz bios frissites kell
Ha beirnad aconfigot nem tippelgetnenk
Megfelelő a BIOS verzió a processzorhoz?
Azonos foglalatra, akár több generációnyi proci is megjelenhet. És ha nincs meg a BIOS -ba a szükséges mikrokód, akkor nem fog elindulni a gép.
Fogalmam sincs, egy régi DELL gép alaplapjára vettem a következőket:
Intel Core Quad 9550
Radeon RX 550 2GB
16 GB RAM.
Régi DELL alaplap semmit nem mond. Lehet, hogy csak frissített BIOS-szal hajlandó felismerni a procit, de az is lehet, hogy abszolút nincs a támogatási listán, szóval felesleges volt megvenni.
A ram és a processzor közt ott van a pontos neve, azt kéne leírni, mert ez így teljes találgatás.
"Van egy új gépem..."
Egy LGA775 -ös konfig melyik univerzumba számít újnak??! XD
Már vagy 10 éve tuti nem is gyártják. :D
Legközelebb légy szíves pontosan tedd fel a kérdésed! :)
Értem mi a helyzet nekem is ilyenem van persze alap dolgokkal... Gondolom cserélted a dolgokat a gépben? Amúgy melyik széria? És ha netán Optiplex és DELL 0200DY lapod van ami igen LGA775 -ös ahhoz van egy rakatnyi BIOS frissités.Ha minden igaz a gépház tetején van olyan hogy "Service Tag" írd be google ba hogy "Dell service tag" kat az elsőre majd írd be ami a házadon van a dell oldalán. És ott látni fogod mi a helyzet. és nincs csippanás egyik szériába sem legalább is az Optiplex szériában tudtommal nincs.De ami fontos, ne nagyon fejlesztsd ezt a gépet mert nem éri meg!! Vegyél egy (Ha inteles vagy)inteles pl pentium 4,vagy i3 szériát(Én Intelhez nem értek,AMD párti vagyok)ha pedig AMD akkor ott válogass, lap az AMD AM4 foglalatú legyen a proci meg javaslom a Ryzen termékcsaládot. Vannak kisseb teljesítményű és nagyobb teljesítményű procik.
Egy szóval amit írtam : Ez a gép kuka!! Nekem is ilyenem van mit ne mondjak... Nem érdemes fejleszteni se ilyet venni. Gyereknek mint (jómagam) első gépnek talán nem roszz mert megtanúlja a gép rejtelmeit meg ilyenek de amikor bele jön... jön a borzdalom...
Én is pár hónap múlva veszek (építek) új masinát mert tényleg jól néz ki, de már nagyon elavult gép az Optiplex (vagy éppen hasonlóbb) szériák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!