Mm001 kérdése:
Egy jobb amd vagy egy intel proci alaplappal?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Eljött az idő hogy fejlesszem a számítógépem, de nem nagy a tapasztalatom az amd vs intel topicban, ezért kérdeznélek titeket. Jelenleg van egy amd athlon x2 340x procim, meg egy gt 710 videókártyám. Ugye ez fm2+ plusz foglalattal rendelkezik, de nem sok jót hallani erről. Az lenne a kérdésem hogy vegyek-e egy fm2+os amd procit integrált gpu nálkül (AMD Athlon X4 880K)vagy inkább egy új alaplap meg proci intel irányban?2018. aug. 8. 13:16
11/13 anonim válasza:
Tuninghoz minimum b350\b450 lapra van szükséged, nem tartom valószínűnek hogy tervezel de gondoltam ne érjen meglepetés. AM4 et támogatni fogják 2020 ig legalább, akkor is azért cserélik majd le mert jön a ddr5. Egy új generáció még garantáltan érkezik a foglalatba, de a negyedik generáció sem kizárt - ugyanakkor már az intel nem tudja ráerőszakolni érdemi fejlesztés nélkül az új chipsetet senkire, a hírek szerint a kilencedik generáció működni fog a jelenlegi lapokban is. Utána még kérdéses, de ha a zen2 hozza a várt teljesítményt(4.8+ghz, 10+% IPC növekedés) akkor hatalmas ostobaság lenne a részükről, ezekkel a számokkal egy szálon is lenyomja őket az amd(arról nem is beszélve, hogy 12-16 magos r7 ek érkeznek majd ha minden igaz, ezzel konkrétan már a jelenlegi hedt platform elől is elcsipegetik a bevétel egy jelentős részét - az eddigi üzleti modelljük egyszerűen nem fog működni).
12/13 A kérdező kommentje:
Nekem bőven elég a ddr4, nem 2 1080 fog pörögni a gépemben, meg igazából a mostani ryzen7eket ahogy néztem szerintem bőven elég lesz, de ki tudja, amint mondtad ezek egy ideig támogatva lesznek, tuning az meg megint más téma nekem :D tuning alatt az overclockolást érted?
2018. aug. 10. 17:37
13/13 A kérdező kommentje:
Igen, gondolom proci overclockolásra gondoltál, látom azt nem lehet ezzel az alaplappal. Viszont a ramokat lehet overclockolni? Legalábbis a neten ez van. 2x4 gb ddr4-et vettem, hűtőbordásat, direkt ezért hogy lehessen overclockolni Crucial 2x4Gb DDR4 2400Hmz Ballistic Sport LT
2018. aug. 10. 17:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!