Mm001 kérdése:
Egy jobb amd vagy egy intel proci alaplappal?
Új alaplap me proci, de nem muszáj Intel irányában, az FX-ek köszönőviszonyban nincsenek a Ryzenekkel :)
2018. aug. 8. 13:21
2/13 A kérdező kommentje:
Valahogy erre számítottam :D kicsit jobban beleástam magam ebbe a témába, igazából nagyon új játékokkal úgyse fogok játszani, max az assasins creedekkel, nem kell felsőkategória, elég a közép is nekem
2200g hatalmas ugrás lenne mind processzor mind gpu tekintetében, fm2 procira egyáltalán nem érdemes ma már költeni. Ha teljes cserére nincs keret nézz hardveraprón egy használt kártyát, bármi köröket ver a gt710 re, 10 ezer körül van már pl hd 7770.
Ha 2200g t veszel, akkor nem kell megijedni a használtaktól sem, alig pár hónapja kaphatóak, gyakorlatilag mindegyik új.
2018. aug. 8. 13:59
4/13 A kérdező kommentje:
Pénzem van, mondjuk ehhez akkor kellenek új ramok is, mert ahogy látom ddr4-esekkel futnak a ramok. Igazából semmi hardcore dolgot nem akarok csinálni, szerintem ma este/holnap mégjobban beleásom magam a témába meg számolgatok. Mivel infót tanulok az overclockolástól nem félek, csak gondolom ahoz majd kelleni fog egy jobb hűtő :D
Meglepő, de nem fog kelleni jobb hűtő, ha csak a CPU-t, vagy a GPU-t járatod magasabb órajeleken. Ha mindkettőt egyszerre, akkor viszont vagy csak kicsit mész feljebb, vagy tényleg kell másik hűtő. Amivel még nyerhetsz egy kicsit, az a delid (bár a Ryzen processzorok forrasztottak többnyire, az APU (2200G, 2400G) egységek pasztásak). Bár én ezzel ilyen kategóriában nem szenvednék garancia ideje alatt, de utána érdemes lehet beruházni rá.
2018. aug. 8. 14:42
gyári ryzenhez adott processzor hűtők alkalmasak a tuningra is.
DDR4 ram kell, ez így van, ryzeneknél 3000MHz-eset érdemes nézni, főleg ha nincs kártya mellette, pl az említett 2200g vagy 2400g nagyot ugrik magasabb órajelű rammal.
Alaplapnál figyelj rá, hogy kell BIOS frissítés AMD oldalon, vagy nem indul el a gép, az meg szívás lenne.
Intel oldalon viszonylag olcsóbb kategória az i3 8100 egy H310 chipsetes olcsóbb (20-22e) alaplappal, igazából oda is vehetsz 3000MHZ-es ramot, max le lesz korlátozva, de ha valamikor el akarod majd adni, többet kérhetsz érte.
2018. aug. 8. 19:13
7/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, arra jutottam hogy inkább a 2200g-t veszem, mert olcsóbban kijövök vele mint az 1200/1300xel meg egy 1050-el. Annyi kérdésem lenne, hogy egy ASRock A320M-DGS alaplap elég? Gondolom igen, mivel mind a 2 belépő kategória. Ramból vagy 8 vagy 12 lesz, természetesen nem valami kínai 1440hz fos hanem rendes. Köszi a segítséget, meglepődtem hogy mennyire jók az integrált gpu-k. Annak meg értelmét nem látom hogy intelt vegyek, persze drágábban adhatom majd el, de jó nekem... Lehet hogy csak reddites hülyeség, de az fx foglalat régebbi mint az am4, szóval valószínűleg előbb is cseréli majd le az intel(legalábbis erre nagyobb esélyt látok, mint az amd az am4-et. Meg voltak akik azt mondták hogyha csak kockulni akarok akkor intel, amúgy ha mást is tervezem akkor jobb a ryzen
8/13 A kérdező kommentje:
Látszik már este van, beírtam hogy A320M-DGS cpu support list és meg is tudtam nézni, támogatja. Akkor szerintem én ezzel fogok menni, az asrock jól szolgált eddig, inkább veszem ezt, mint a gigabitet
ahogy gondolod, de vásárláskor már BIOS frissítéssel kérd,
[link]
Erőteljesen ott virít a P4.40 BIOS, szóval ha kapsz egy régebbi, raktárba szorult darabot, akkor az életben el nem indul az a gép.
2018. aug. 9. 10:51
10/13 A kérdező kommentje:
Bios frissítéssel rendeltem, köszi a segítséget
Kapcsolódó kérdések: