Megéri 75 Hz-es monitort venni, ha a 60 Hz-es sokkal
olcsóbb?
Ha játékra kell, megéri.
És már 40 ezerért is van:
[link]
2018. aug. 6. 16:18
2/13 A kérdező kommentje:
Én mivel a gépem is PCX-ről fogom rendelni, ezért együtt rendelném a monitort is szintén a PCX-től.
Mire kell? FPS játékoknál jól jöhet, de egy rts-nél, hááát, annyira hatalmas előnyt nem látok, se RPG-nél.
2018. aug. 6. 16:25
Nem feltétlen ér meg 10ezer forintot, az hogy másodpercenkként 15 képpel többet láss. Nem is valószínű hogy érzékelni fogod a különbséget. Ha tényleg érzékelni akarod, akkor vegyél inkább egy minimum 120hz-eset.
De egyébként nem feltétlen ez fogja eldönteni mennyire leszel jó játékos, ez csak egy plusz segítség. Speciál, én egy 60hz-es monitorral voltam rainbow six siege-ben diamond, cs:go-ban pedig supreme, solo-ban, randomokkal játszva. Szerintem sokkal többet számít egy jobb egér, egy jobb fejhallgató, jobb egérpad, mint sem az a 15hz.
2018. aug. 6. 16:27
Előző vagyok, kiegészíteném még amit írtam. Szóval ha belegondolsz, nem azért halsz meg a játékokban, mert későn vetted észre az ellenfelet, hanem azért mert nem tudtad lelőni, mert rossz helyen volt a célkereszted, másra figyeltél, nem tudtad hogy onnan jön... stb stb... Persze azért jól jöhet egy magasabb hz monitor, ezt nem tagadom.
2018. aug. 6. 16:29
"60 Hz-es már 36 ezer Ft-tól kezdődnek, míg a 75 Hz-esek 46 ezertől."
De fogadjunk nem ugyanaz a márka hasonló típusán van ennyi különbség... :D
Pl egy 60Hz-s AOC monitor kerülhet 36 ezerbe, egy Asus 75Hz-s meg simán 46ezerbe. (Szeretem az AOC márkát, nem azért írtam mert nem)
2018. aug. 6. 16:41
7/13 A kérdező kommentje:
Hát főleg autóverseny szimulátorokra és egyéb szimulátorokra lenne használva. (rfactor1-2, raceroom, assetto corsa, esetleg f1 2017-8, ETS2, na meg a jó kis World of Tanks)
Nagyon egyénfüggő ez a téma. Számomra például marha sokat jelentett, mikor a még 1280x1024-es kocka monitoromon felfedeztem, hogy tud 75Hz-et és átállítottam. Nekem nagyon feltűnt a különbség, de van aki még 120 és 60Hz között is alig veszi észre a különbséget. Először is jó volna tudni, hogy neked feltűnik-e a különbség, és ha igen, megéri-e a felárat a nagyobb képfrissítési gyakoriság.
2018. aug. 6. 19:00
Meg először tudjuk azt is hogy milyen a két monitor, mert kizártnak tartom hogy ugyanaz a márka, lehet a drágább nem csak a nagyobb Hz-el tud többet.
2018. aug. 6. 19:30
Nem feltétlen márka hanem típus*
2018. aug. 6. 19:30
Kapcsolódó kérdések: