Folyamatos leállás, ami egyre rosszabb?
Fejlesztettem a gépemen, igy vettem egy MSI Z370 a pro -t és egy I5 8600k -t. De van egy olyan hibája, hogy random leáll, windows betöltés előtt, jelszó berás után, mikor hogy.. valamikor a billentyűzetet se érzékeli, de most, hogy frissitettem volna a bios-t, hátha, leállt frissités közben, és most már teljesen halott az alaplap.
Utánanézek a bios visszaállitásnak, de mit tehetek a folyamatos leállásokkal?
500 wattos Chieftec tápom van, ami az alkatrészek cseréje előtt tökéletesen működött, és szerintem nem eszik annyit a gépem, hogy ne legyen elég.
Hát csak az a gond, hogy a lap cserével mindent megbolygattál, minden rendesen a helyén? Lazulás kicsúszás, vezetékek, ramok?
Nem tudom milyen az az 500 wattos chieftec pontos megnevezésén, de attól még, hogy ha esetlegesen nem zabál 500 wattot a géped, attól még nem feltétlenül van annak a chieftecnek ereje teljesen kiszolgálni.
Vannak a neten PSU kalkulátorok, ki tudod számolni a komponenseid pontos nevével, hogy kompletten mennyit eszik a géped. De ez nem garancia semmire, főleg nem, ha gyenge minőségű a tápod.
Ha Smart, akkor itt a rövid magyarázat, 12V combined max 408W:
CTG-500 80P a tápegység, de nem azzal van baj, hanem a Bios -al.. hogy tudom visszaállitani? Cmos reset volt elem kivételével és kábel kihúzással, de nem segitett, jumper sapkám nincs, alkatrészeket újracsatlakoztattam, stb..
Monitor fekete marad, molexes ventik és proci venti működik, de a többi venti nem (vga, ház venti) billentyűzet num nem világit, és a speaker se csippan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!