Kollégámtól vettem egy i7 4790k procit hűtővel együtt. Melyik pasztát használjam?
Egy Asrock Z97 Anniversary laphoz vettem, amelyben egy I5 4460 proci volt. (Mikor a procit vettem, "k"-s proci volt tervben, de anyagiak miatt nem jött össze.)
A lényeg: Proci: i7 4790k. Egy Antec 40 hűtőt adott hozzá, amely még garis, és kitűnő állapotban van.
Viszont van itthon egy Thermal Grizzly Condoctonaut (rx 580-hoz használtam eszméletlen jó eredménnyel). De adott a procihoz egy fél tubus Noctua NT-H1-et. Melyiket érdemes használni? Az Antecen, ahogy utánanéztrm, csak a borda aluminium. (a condoctonaut miatt írom, hiszen az ízekre szedi az aluminiumot)
Lényegtelen, hogy milyen anyagú a hűtőcső, vagy épp a borda, az a lényeg, milyen a felület anyaga a processzor hűtő és a processzor találkozásánál, így értelmetlen dolgon rágódsz.
Az Antec C40 oldalán egyértelműen le van írva, a csatlakozási ponton réz van.
FULL COPPER COLDPLATE: Four high performance heatpipes and 8mm thick copper coldplate for quickly heat away transfer
A processzor kupakja meg vagy réz, vagy réz ötvözet (főleg nikkellel keverve), azt szintén nem marja szét a thermal grizzly.
Azt teszed a proci meg a hűtő közé, amelyik tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!