Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kékhalál után nem indul a gép...

Kékhalál után nem indul a gép meghalt valami?

Figyelt kérdés

Sziasztok véletlen belerugtam a gép oldalába inkább óvatosan hozzáért a ram panelekhez a térdem kékhalál de amit szokott kékhalálnál a "memory dumping " vagy micsoda elmaradt csak kék képernyő volt pár perc után kinyomtam aztán ha beindítom csak fekete képernyő elszállhatott a windows vagy akkor lenne legalább bios vagy valami kép ?

megcseréltem már a ramokat más gépből is raktam bele igyse lett jó mi lehet a gond ? Félek hogy tönkr ement az egész lapom a benne lévő procival ,vga val

2018. júl. 30. 22:30
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

Annyival egészíteném ki hogy

az utolsó kékhalál előtt volt egy kékhalál amit egy játék közben kaptam és a játék a kékhalál után konkrétan letörlődött a gépről lehet hdd hiba (a windows egy ssd n vna ) a másik néha a képernyő elkezd szemcsés(inkánn zavaros mintha rosszul érintkezne) lenni nem vga hiba mert ha a táp kábelt mozgatom jólesz de aztán levettem a gép oldalát eze sikerult az a szerencsétlenség és azt vettme észre a tápot feljebb tudom kézzel nyomni és akko rjo a kép mintha érintkezés hiba lett volna vagy csak szarul volt fel szerelve

2018. júl. 30. 22:35
 2/14 anonim ***** válasza:

Amit írtál a táppal kapcsolatba valószínű hogy érintkezési hiba volt és az okozhatta az előzményeket, e mint írtad hogy véletlen belerúgtál az a kis pillanat okozhatott akkora galibát akár zárlatot az alaplapon hogy az egész elszállt úgy ahogy van. Ha nem integrált VGA és CPU van benne és nem régi az alaplap max 1-2 éves akkor veszel ugyanolyat és mindent odapakolsz, de előtte azért nézesd meg hogy pontosan mi az ami elpusztult benne, és mi az ami még működő képes, nehogy egy zsír új alaplapot tegyél tönkre a hibás alkatrészek miatt.

A többi tünet amit írtál sajnos számtalan hiba forrásai lehetnek így nehéz megsaccolni hogy mi lehet a pontos baja.

2018. júl. 30. 22:50
 3/14 A kérdező kommentje:
Na annyi történt azóta kedves válaszoló hogy szerintem az egyik ramom hibás mert idegebe szetszedtem össze raktam es egy ramot tettem bele azzal elindult nemtudom most miert előtte nem. Amit tudok hogy a másik ram az nem teljesen kompatibilis vagyis mióta azt beraktam a jelenlegi mellé neha néha kékhalálokat kapott a gép + csinált olyat hogy nem inditott el semmit pl google chrome "hupps vlaami történt " error kapot tvagyis öszeomlott aztan ha ra mentme munkamenet helyreállítása szinten össze omlott akarmit indítottam exe. működése leállt ez a ram mennyire veszélyes 1 hónapon belül váltok uj genre azzal egyutt jön a ddr 4 es uj ramok is addig maradhat ? + a táppal kapcsolatban érdekes mert másik kábellel is fenáll a probléma de a nyomogatom össze vissza akkor jó a kép de utána megint rossz lesz de ha békén hagyom nem tologatom a tépot,kábelt rá 5 percre megint "tiszta" lesz a kép aztan megint rossz ez akkor fix érintkezési hiba ? vagy feszultség ingadozás a tápban amitől félek mert ezt a gépet mindig fejlesztgettem a és a táp az ami az egészet tönkrevághatja
2018. júl. 30. 23:09
 4/14 A kérdező kommentje:
Vissza olvasva nagyon nem tudok írni kérlek nézd el nekem telefonról vagyok és nagyon felnyomta az estémet ez az egész a vidi karim féltettem de már megnyugodtam mert drága darab
2018. júl. 30. 23:11
 5/14 anonim ***** válasza:
Egy configot írnál nekem, kicsit keszekusza a történeted, tulajdonképp bluescreen viewer nevű kis programmal ko lehet nyerni a dump fájlt és vissza tudod olvasni mi okozta pontosan a kék halált is.
2018. júl. 31. 00:45
 6/14 A kérdező kommentje:

Persze:)

amd athlon x4 880k

1060 gtx

2x4gb külömböző márka 1600

120gb adata ssd 93% os a hard disk sentinel szerint

aztan egy régi hdd ami 500 gb os de az 100% os en gyanakodtam mar itt hdd,ssd problemara is de szerintem a ram lesz a ludas

jah és egy uber sz@r nbase-npower 450 w táp

2018. júl. 31. 01:13
 7/14 A kérdező kommentje:
Hmm ilyen fura zúgás jön a gépből ami eddig nem volt de működik meg minden csak para
2018. júl. 31. 01:18
 8/14 A kérdező kommentje:
Leszedtem a progit amit mondtál itt mi a lényeg ? itt van elég sok infó viszont a gépem zaját a táp okozza nem sistergés hanem eskü kávédarálós hang de ha felnyomom a tápot mert még mindig mozdithato abba marad aztan magától is abba maradt most... Istenem már vagy 2 órája aludnom kéne :D
2018. júl. 31. 01:24
 9/14 anonim ***** válasza:
A táp lesz a hibás, cseréld le, mielőtt mást is megöl.
2018. júl. 31. 10:42
 10/14 anonim ***** válasza:

A tápot minél hamarabb cseréld, a ramokat se ártana 2 egyformára vagy 1 x 8gb mivel amd, szóval tápból vmi minőségibbet:BeQuiet Pure Power 10 400W / 500W / BeQuiet Pure Power 10 CM 400W / 500W / FSP Hyper M 500W / Cooler Master G450M / Bitfenix Formula 450W / Corsair CX450M

olcsóbb: Chieftec ECO 400W (GPE-400S) / FSP Hexa+ 400W / Hexa 85+ 450W

2018. júl. 31. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!