Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miben különbözik a 2.5-ös...

Miben különbözik a 2.5-ös klülsső vinyó a 3.5-östől?

Figyelt kérdés
2010. jún. 19. 17:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Hát nagyobb, meg a 2,5-ös asszem csak 500-gb ig van. Legalábbis nagyobbat nem láttam még. Sőőőőt a 3,5-eshez sokszor még hálózati áram is kell, nem csak usb, de nem mindig. Asszem. És azok vannak 2 Tb-ba is.
2010. jún. 19. 17:44
 2/12 anonim ***** válasza:

A 2.5-ös ben notebook merevlemez van. Ez kisebb méretű, kisebb fogyasztású, és az esetek többségében kisebb fordulatszámú (5400RPM). Ez gyakorlatban nem hátrány, mivel az USB (2.0) adatátviteli sebessége még így is kisebb (elméleti maximum 45MB/s).

A 3.5-ös a sima asztali számítógépbe való merevlemez. Nagyobb a teljesítmény igénye, ezért az ilyen külső merevlemezeknek külön tápellátás is kel. Természetesen a mérete is jóval nagyobb. A fordulatszáma is nagyobb (7200RPM), de jobban is melegszik.

2010. jún. 19. 17:47
 3/12 A kérdező kommentje:
tehát a 2.5-öst és a 3.5-öst is rakhatom asztali számítógépbe igaz?és ez a számítógép részévél válik,úgyértem,hogy pl belehet állítani,hogy ide mentsen dolgokat?vagy rá leheta külső vinyóra rakni op rendszereket?
2010. jún. 19. 17:59
 4/12 A kérdező kommentje:
*válik*
2010. jún. 19. 18:01
 5/12 anonim ***** válasza:
a 2,5 ös lassab.
2010. jún. 19. 18:05
 6/12 anonim ***** válasza:

Úgy fognak működni, mint egy pendrive. Lehet rajta operációs rendszert telepíteni, lehet rá menteni.

Az elsőt nem igazán javaslom. Az USB kis adatátviteli sebessége miatt lassú lenne az operációs rendszer betöltése. Ez esetben érdemesebb szerintem SATA mobil rack-et használni, illetve.

[link]

Az, pedig, hogy a 2.5-ös lassabb, nem feltétlen igaz. Vannak 7200RPM-es 2.5-ös merevlemezek, amik emiatt nem lassabbak a 3.5-ös változatoktól. A sebességet elsősorban úgy is az USB adatátviteli sebessége limitálja.

Ha mindenképp külső megoldásban gondolkodsz, ezt tudom ajánlani:

Burkolat:

[link]

2.5-ös merevlemez fér bele, az eSATA csatlakozó biztosítja a nagy adatátviteli sebességet.

[link]

Ez a merevlemez pedig a fordulatszáma és a nagy puffere miatt szintén nem fogja lassítani a cuccot.

2010. jún. 19. 18:17
 7/12 A kérdező kommentje:

A válasz megírásának időpontja: 2010.06.19. 18:17

Köszönöm arészletes leírást,megmondom őszintén nekem csak azért kell külső winchester,mert töltögetek a netről és már alig-alig van hely a gépemen és ezért akarok venni külső vinyót.Még egy kérdés melyiket érdemesebb megvenni?

2010. jún. 19. 18:50
 8/12 A kérdező kommentje:
és mindenki másnak is köszönöm a választ! :) :D
2010. jún. 19. 18:53
 9/12 Osynho ***** válasza:
Legolcsóbb, ha eladod a mostani hdd-det és veszel egy nagyobbat. Persze, csak ha nem akarod hordozni az adataidat.
2010. jún. 19. 20:48
 10/12 A kérdező kommentje:
én hordozni akarom :)
2010. jún. 19. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!