Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A 60, vagy a 75 Hz-es Ultrawid...

A 60, vagy a 75 Hz-es Ultrawide Monitor a jobb játékokhoz?

Figyelt kérdés

A gépem:

i5-8400

GTX 1080

16 GB Ram

Úgy hallottam, hogy a 60Hz-es monitor azért jobb, mint a 75, mert úgy a játéknak "csak" 60 FPS-t kell produkálnia (legalább), hogy élvezetes legyen a látvány. Úgy olvastam, hogy 75 Hz-es monitorral, ha a játék nem éri el a 75 FPS-t, "kifolyik a szemem" annyira ronda élményben lesz részem. Ez mennyire van így? És ha így van, ez mitől van?

Úgy tudom, hogy az ultrawide 21:9 (2560x1080) Monitor kb 30%-as jobban zabálja a gépet egy játék futtatásakor, mert ugye több mindent kell megjelenítenie, mint egy kisebb monitornak. Nem tudom, vajon ez a gép képes lesz-e kihozni egy ultrawide monitoron full ultrán a 75 FPS-t stabilan minden játéknál, (sőt, mi lesz később, újabb játékoknál) ezért kérdezem tehát, hogy igaz-e, hogy ha az FPS-em 75 alá esik, az tényleg annyira ront-e az élményen egy 75Hz-es monitoron?

2018. júl. 27. 15:40
 1/3 anonim ***** válasza:
Ugyan már.. Egy ilyen gépen mi ne futna el minimum stabil 75FPS-el? Badarság.
2018. júl. 27. 15:51
 2/3 A kérdező kommentje:

Keress rá példának, youtubeon:

"GTX 1080: Ultrawide Ultra Settings Benchmarks - Crysis 3, Witcher 3, DOOM and Grand Theft Auto 5"

Ez a videó elég elrettentő példa, a witcher 3 csak 40 FPS-el megy, és jó pár hasonló videó terjeng a neten :S Az ilyenek bizonytalanítanak el.

2018. júl. 27. 15:52
 3/3 CspCsj ***** válasza:

Ha nem tűnt volna fel, akkor az említett videóban 3440x1440 felbontáson mennek a játékok, ami kb. dupla annyi pixel, mint a 2560x1080.

Ráadásul pl. a Witcher 3 ultra magas grafikai beállításokkal fut, szóval ne csodálkozz a 40fps-en.

(4K-nál pár dolgot azért vissza kell venni, ha sok FPS-t akarsz)

2018. júl. 28. 04:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!