Gépfejlesztés a mai játékokhoz. Mennyire felelne meg?
Szeretnék újabb játékokkal játszani, mint pl: PUBG, Rainbow Six Siege (ezzel jelenleg is játszok, de örülnék neki ha tudnék rendes minőségben játszani), Battlefield 5 stb... nem feltétlen Ultra HD 4K-ban, csak hogy meglegyen a kényelmes fps, kényelmes felbontás stb.
Szóóóval jelenlegi konfigom:
Processzor: AMD Phenom II X4 965 BE, ezt szeretném egy AMD FX-8350-re cserélni.
Videokártya: Valami régi fisfos 1 GB-os Radeon...(ami nagyon szívesen túlfűti télen a radiátort is, nyáron meg megsütöm egy 5 csillagos étteremnek bármelyik főztjét rajta), na ezt szeretném egy 1050 TI-ra cserélni.
Tápom: Cooler Master MWE 550 Bronze (nemrég lett cserélve 1-2 hónapja valami noname kerregős tápról)
Alaplap: Asus M5A97 LE R2.0, ezt nem szeretném cserélni, mert + pénz lenne, és a másik processzornak is megfelelő foglalatú.
RAM: 2x4 GB HyperX Fury
Illetve nemrég vettem a táppal nagyjából egy időben egy Cooler Master processzorhűtőt, és nekem teljesen megfelel.
Tehát ez mennyire felelne meg ezeknek a játékoknak?
Add el a CPU+LAP+RAM+VGA kombót és vedd meg a linkelt konfigot, sokkal jobban jársz, mint az FX procival. Ha még marad keret, érdemesebb lenne a Zotac Twin X2 GTX-1060 3gb kártyát venni (+20k).
Azért 20ezerért elviszik egyből, a memória miatt, de lehet még 25ezerért is.
Tervezel vagy nem tervezel cserélni, ezt kell tenned, minden más csak pénz pazarlás.
Amit írtam 130k mínusz amiért eladod a cuccaid (20-25k), azaz 105-110k.
Te magad költöttél volna a procira 25k-t, illetve gondolom nem a legolcsóbb 1050Ti-t vennéd, hanem amelyiket "jónak" gondolod, azaz minimum 60-65k. Tehát a te megoldásod 80-85k.
Vagyis amit én írtam, kb. 25k-val drágább, ami nem kevés, de garis a lap és a ram is cserébe 3 évig, míg abban a fapados lapban az FX bármikor megsütheti a tápellátást (vrm). A fogyasztás többletről nem is beszélve, amit a villanyszámlában okoz majd az elkövetkező 1-2 évben.
De csinálsz amit akarsz, ragaszkodj egy elavult sokat fogyasztó platformhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!