Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit gondoltok erről a konfigró...

Mit gondoltok erről a konfigról? Ehhez kell BIOS frissítés?

Figyelt kérdés

Ház: FSP Midi CMT120

Táp: EVGA 500W 100-W1-0500-K2

CPU: AMD Ryzen 3 2200G

Alaplap: ASUS Prime B350M-A

RAM: Crucial 2x4 2400Mhz BallistixSport

GPU: Asus GTX1050 Ti 4GB CERBERUS

SSD: Kingston 120GB SA400S37/120G

HDD: Wester Digital 1TB WD10EZEX

CPU hűtő: ID-Cooling SE-902X Kék LED

Optika: LG GH24NSD1 SATA fekete(szükséges)

2018. júl. 25. 09:39
 1/3 anonim ***** válasza:
40%

Ahogy az összeállításból látom, játékra használnád, arra szerintem jobb az Intel (i3-8100).

A VGA legyen inkább 1060, alig drágább, viszont sokkal jobb.

Procihűtő az i3-hoz felesleges, a gyári hűtő teljesen jó.

A tápból én egy kisebbet, de nagyobb hatásfokút választottam, csak 400 W-os, de a konfigod teljes terhelés alatt is max. 200W-ot fog enni, úgyhogy ez bőven elegendő.

SSD-ből lehetne M.2-es is, kicsit gyorsabb, és kevesebb felesleges kábel lóg a gépházban, mert az közvetlenül az alaplaphoz csatlakozik. (az SSD csak akkor fog látszódni, ha berakod az alkatrészeket a kosárba, bugos a PCX)

Az általam választott alaplapban csak 2 RAM slot van, emiatt 1x8 GB-os RAM-ot választottam, de ezt később bármikor bővíteni tudod.

Amit te összeraktál, ahhoz kell egyébként BIOS frissítés. Amit én raktam össze, ahhoz nem kell.

Nem tudom, hogy honnan tervezed rendelni (mondjuk az általad leírt cuccokból mindegyik van PCX-en), én mindenképp egy helyről ajánlom az összes alkatrész megvételét, mert úgy csak egy szállítási költséget kell fizetned.

[link]

2018. júl. 25. 10:17
 2/3 anonim ***** válasza:

Felesleges APU-s procit venni ha egyből mellédobod a videokártyát, mondjuk ha nem telik ryzen 1600-ra, akkor jó vétel.

Alaplaphoz kell frissebb BIOS, vagy el se fog indulni, érdemes BIOS frissítéssel kérni, akkor nem érhet kellemetlen meglepetés (ettől függetlenül persze lehet, hogy már az újabb BIOS van rajta, de mi van akkor, ha pont egy raktárba ragadt darabot fogsz ki?)

Mind a ryzenhez, mind az ajánlott i3-hoz felesleges külön hűtő, a ryzen gyári hűtője komolyabb teljesítményre képes, mint amit te raktál be külön, szóval felesleges.

Táp finoman szólva túl méretes ilyen géphez, mikor effektíve 150-200watt körül megáll a fogyasztásod, kisebb is elég, 400-450 wattos. Az se tragédia, ha marad.

SSD-nek jobban kijönnél ezzel: KINGMAX 256GB M2 PCIe 256M22280PX. Ha hozzáadod a cpu hűtőt, akkor alig kell egy picit ráfizetni és mégis sokkal jobb.

Videokártya túlárazott. Ennyiért garanciás 1060 3gb-ot kapsz, ami teljesítményben jobb.

pl:

[link]

2018. júl. 25. 11:02
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha majus utan gyartott akkor nem kell, de ezt nwm tudni szoval kerj frissitest
2018. júl. 25. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!