Miért nincs hang a pc-men?
Sziasztok. Olyan problémám lenne hogy nincs hang a számítógépemen. Driver és minden egyéb fent van ami kell.
Vezérlőben a hang opcióban nem tudom valamiért Alapméretezni a "hangszóró" opciót amin lenne hang. Csak a videókártya hdmi-s dologgal van és Valami Realtek Digitális outpot van jelen.
Miért nem lehet alapméretezni a "hangszórót"?
Valószínűleg azért nem tudod alapértelmezetté tenni, mivel már alapértelmezett.
(zöld pipa jelzi a lista ikonjainál, hogy melyik az)
Ugyanitt egy üres helyen jobbegérgomb > Letiltott eszközök megjelenítésének bekapcsolására bővül a lista?
A Realtek saját szoftverében az Előlapi érzékelést is megpróbálhatod átállítani: [link]
Ugyanitt a Hanghatás fülnél is okozott problémát ha valaki kísérletezgetett - próbáld ezt is Alaphelyzetbe állítani.
Egyébként a driver a mellékelt DVD-ről, vagy az alaplap- vagy chip-gyártó weboldaláról lett letöltve, esetleg a Windows (10?) önállóan telepítette?
Alaplapi gyári oldaláról szedtem le egy drivert.
Nos ahogy leírtad sikerült behozni a "hangszóró opció kiválasztását" De valamiért így sincs hang. Már majd nem megörültem! :O Már szerintem közel járok a sikerhez. Mi lehet a gond? Sikerült kiválasztanom a hangszorót alapméretezett eszközként, de így sincs hang.
Ha letiltott eszközként jelent meg, akkor nyisd meg az Eszközkezelőt (Start menü > keresőmezőbe egyből írd), és ott próbáld jobbegérgombbal engedélyezni a Hang-, videó- és játékvezérlők kategóriában. (elvileg egyből látszik a letiltott eszköz, kis nyillal jelezve)
Ha nem javulna, akkor duplaklikkel kiírja, hogy mi a baja, pl.: [link]
Ha nincs letiltva, akkor a hangkártya programja (driver) okozhatja.
A most a legújabb van fent, akkor egy régebbi verziót próbálnék ki.
(alaplapgyártónál általában több verzió is letölthető)
Egyébként Windows 10?
Alaplapi vagy külső hangkártya? Ha alaplapi, akkor mi az alaplap modellszáma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!