Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nincs hang a pc-men?

Miért nincs hang a pc-men?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Olyan problémám lenne hogy nincs hang a számítógépemen. Driver és minden egyéb fent van ami kell.

Vezérlőben a hang opcióban nem tudom valamiért Alapméretezni a "hangszóró" opciót amin lenne hang. Csak a videókártya hdmi-s dologgal van és Valami Realtek Digitális outpot van jelen.

Miért nem lehet alapméretezni a "hangszórót"?

2018. júl. 23. 12:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
nincs bedugva jól a fül/fejhallgató vagy hangszóró, tönkrement a csatlakozó (pl alaplapi jack dugó helye), törött a kábel az eszközön, sok oka lehet.
2018. júl. 23. 13:18
 2/15 A kérdező kommentje:
Pedig normálisan benne van a jack. Itt valami más probléma van szerintem. Se fülhallgató bemenetnél sem megy a házban. Sem integrált bemenetnél.. de ahogy olvastam volt már ilyen másnál is, csak pont a megoldás maradt le. :| Ez kicsit nekem magas.. érthetetlen miért csinálja ezt. Biosban is Auton van. Enabled nincsen csak 2 választás. Disabled, és Auto.
2018. júl. 23. 13:28
 3/15 CspCsj ***** válasza:

Valószínűleg azért nem tudod alapértelmezetté tenni, mivel már alapértelmezett.

(zöld pipa jelzi a lista ikonjainál, hogy melyik az)

[link]

Ugyanitt egy üres helyen jobbegérgomb > Letiltott eszközök megjelenítésének bekapcsolására bővül a lista?

A Realtek saját szoftverében az Előlapi érzékelést is megpróbálhatod átállítani: [link]

Ugyanitt a Hanghatás fülnél is okozott problémát ha valaki kísérletezgetett - próbáld ezt is Alaphelyzetbe állítani.

Egyébként a driver a mellékelt DVD-ről, vagy az alaplap- vagy chip-gyártó weboldaláról lett letöltve, esetleg a Windows (10?) önállóan telepítette?

[link]

2018. júl. 23. 14:57
 4/15 A kérdező kommentje:

Alaplapi gyári oldaláról szedtem le egy drivert.

Nos ahogy leírtad sikerült behozni a "hangszóró opció kiválasztását" De valamiért így sincs hang. Már majd nem megörültem! :O Már szerintem közel járok a sikerhez. Mi lehet a gond? Sikerült kiválasztanom a hangszorót alapméretezett eszközként, de így sincs hang.

2018. júl. 23. 15:13
 5/15 CspCsj ***** válasza:

Ha letiltott eszközként jelent meg, akkor nyisd meg az Eszközkezelőt (Start menü > keresőmezőbe egyből írd), és ott próbáld jobbegérgombbal engedélyezni a Hang-, videó- és játékvezérlők kategóriában. (elvileg egyből látszik a letiltott eszköz, kis nyillal jelezve)

Ha nem javulna, akkor duplaklikkel kiírja, hogy mi a baja, pl.: [link]

2018. júl. 23. 16:03
 6/15 A kérdező kommentje:
Tehát Mennyek az eszközkezelő menübe és ott keressem meg a hang és játékvezérlő kategóriát és arra jobb kattanással kellene engedélyezem ha persze le van tiltva?
2018. júl. 23. 17:42
 7/15 A kérdező kommentje:
csak hogy itt nincs letiltva semmi sem. meg csináltam amit eleinte le írtál úgy sikerült is látnia a gépnek h hangszóró tehát azt tudtam alap méretezni de még mintha valami hiányozna.
2018. júl. 23. 17:45
 8/15 CspCsj ***** válasza:

Ha nincs letiltva, akkor a hangkártya programja (driver) okozhatja.

A most a legújabb van fent, akkor egy régebbi verziót próbálnék ki.

(alaplapgyártónál általában több verzió is letölthető)

2018. júl. 23. 23:00
 9/15 A kérdező kommentje:
Megnezem de ketlem h segit ez rajta.. :/ kezdek belefaradni... ebbol gyanus h uj hangkari lesz! Mert ez nem akar sikerulni.
2018. júl. 24. 01:16
 10/15 CspCsj ***** válasza:

Egyébként Windows 10?

Alaplapi vagy külső hangkártya? Ha alaplapi, akkor mi az alaplap modellszáma?

2018. júl. 24. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!