A mai videókártyák kompatibilisek lennének, működnének régebbi configokkal?
Ha az akkori VGA-k is PCI-E szabványúak lesznek, akkor működni fog.
Az meg nem jó logika, hogy veszünk egy brutál gépet (pl. i7-K) játékra egy ahhoz képest hurka VGA-val (jelenleg 1050Ti szint), hogy majd 1-1,5 év múlva tudjunk is játszani vele ahogy szeretnénk. Akkor egy közepes gépet kell venni (i3-i5) és a megfelelő VGA-t hozzá (1060 vagy használtan 1070).
Hát úgy értettem a "brutál gépet gyengébb videókártyával" hogy majd az 1160 lesz benne, nyílván a legerősebb i7-es proci mellet, gyors 3200mhz-es ramokkal, stb.. stb.. csak azért, mert 4k-ra szeretnék majd átváltani, viszont akkor inkább már az 1170-et kéne venni, és mellé még egy normális 4k-s monitor.. az az ami már sok. Ezért gondoltam, hogy tulajdonképpen felépíek a videókártya köré egy erős configot, a videókártyánál kicsit lejjeb adom, végülis full hd-ra tökéletes a 60-as kártya, és rá 1, 1,5 év múlva ha jön a 12-es széria beleteszek egy erősebb vga-t ami már tudja a 4k-t és mellé veszek egy normális 4k monitort.
Ez mennyire válhat be ez a terv?
Csak viszonyítási alapként:
Nekem i5 4690k-m van, ez volt a haswell, 4. generáció intelnél. Ez a proci már megélt egy gtx 760-at, egy gtx 970-et és jelenleg egy gtx 1080 van mellette.
A fejlesztés emellett táp csere meg ram bővítés volt és viszlát.
A mai kártyák már lassan 15-18 éve PCI-E foglalatot használnak, aminél ugyan van 1, 2, 3-as verzió, de ezek kompatibilisek, maximum ha két különbözőt raksz össze, akkor a régebbi foglalat lassabb adatforgalmával fog működni (ha a lapon kisebb van, akkor a lap miatt, ha a kártya nem tud annyit, mint a lap, akkor meg a kártya lassítja az adatforgalmat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!