Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezek fizetett csalók? Nektek...

Ezek fizetett csalók? Nektek is direkt kamu infókat adtak ezek? (prohardver "Milyen notebookot vegyek? ")

Figyelt kérdés

3 éve segítséget kértem tőlük. Szerettem volna egy laptopot, amin elfut a battlefield 3, a keret 150 ezer alatt volt. Azt írta mindegyik, hogy ennyiért nem kapok ilyen laptopot, és ezek egyébként is gyenge minőségűek. Találtam egy acer aspire e15 laptopot, 4gb ram, i3 4030u proci, 840m vga. Ezt is belinkeltem, és mutattam nekik youtube videókat, hogy igenis nagyon szépen elviszi a battlefield 3-at.

Erre ez volt a válasz, hogy ez tejfölös doboz minőségű, és a youtube videók MANIPULÁLTAK, és különben is, ha egyszerre 6 gránát felrobban a közelemben, akkor majd hujjj de leesik az fps-em.

Linkelni azért tudtak 80 ezerért egy 5 éves használt irodai laptopot. "Há de ez fémbű van, amit én akarok az meg gagyi műanyag444" .

Végül megvettem a laptopot, és 3 éve tökéletesen működik, 40-50 percig bírja az akksija max. terhelés mellett. Miért nem tiltják ki az ilyeneket a prohardverről? Vagy az egész prohardvert felvásárolták?

2018. júl. 9. 17:01
 1/4 anonim ***** válasza:
93%

A proharvder egy biznisz nem csalók működtetik, de profit a lényeg mint mindenkinek.

A hangyák dolgoznak alul és osztják az észt, sokszor nagyon elfogultan, ha valaki mond valami okosabbat, akkor letámadják. Egyszerűen kevés az IQ, hogy elismerjék, ha tévednek.

Persze nem csak hülyeséget mondanak, de van közte sok. Azért jobban jársz a tanácsaikkal összességében, mint ha egy helyi számtechboltos vagy egy kókler webáruház rádsózna valami túlárazott vackot.

2018. júl. 9. 17:38
 2/4 2*Sü ***** válasza:

> Ezek fizetett csalók?

Valószínűtlen.

> Nektek is direkt kamu infókat adtak ezek?

Nem kérdezek ezen az oldalon.

> Erre ez volt a válasz, hogy ez tejfölös doboz minőségű, és a youtube videók MANIPULÁLTAK, és különben is, ha egyszerre 6 gránát felrobban a közelemben, akkor majd hujjj de leesik az fps-em.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy jó pár éve az Acer nem tartozott a legjobban csengő nevű márkák közé. Valóban elég silány anyagból készültek ezek a laptopok, simán törtek kisebb behatásokra, beletört a töltő csatlakozó, stb… Egy magasabb árkategóriára pályázó gyártó jobban figyel arra, hogy minőségi anyagokkal dolgozzon. De ez jó pár éve volt. Hogy mi volt három éve, vagy mi ma a helyzet az Acer laptopok anyagminőségével, azt nem tudom, nem fordult meg a kezemben Acer laptop az elmúlt években. Lehet – és ezt bizonyos toplisták azért valószínűsítik –, hogy fejlődtek ezen a téren, de nyilván valakiben kialakult egy sztereotip kép az Acer által gyártott laptopok minőségéről. Az, hogy valaki számára az Acer nem alternatíva, az részben érthető, részben fenntartásokkal kezelendő.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a gyártók által készített, a terméket reklámozó videók általában valóban manipuláltak. Nyilván a Pistike által készített videónál ez nem játszik szerepet.

Egyszerű a történet. Megkérdezted a nagyközönséget valamiről. A nagyközönségnek nem kiemelkedő, hanem átlagos objektivitása van, nem kiemelkedő szintű, hanem átlagos szintű tapasztalat. Szóval kaptál egy csomó átlagos választ, ami nyilván sok helyen nem állja meg a helyét, vagy irreleváns szempontokat tartalmaz. Az, hogy egy laptop jó anyagminőségű-e, az irreleváns annak tekintetében, hogy egy szoftver elfut-e rajta. Fordítva is igaz, egy laptop erőssége irreleváns, ha az anyagminőség szemszögéből kérdez valaki.

> Miért nem tiltják ki az ilyeneket a prohardverről?

Ó, ha mindenkit kitiltanának onnan, ahol az igazságnak nem megfelelő véleményt fejtenek ki, minden fórum kihalt lenne. :-) A Prohardver fórumán bárki kifejtheti a véleményét. Lehet a véleménye valakinek az, hogy egy Commodore 16 sokkal jobb számítógép, mint mondjuk egy Alienware. A véleményét leírhatja, ha sem a fórum szabályait, sem jogszabályt nem sért vele, akkor is leírhatja, ha objektíven nem igaz, érvekkel alá nem támasztható. (Amúgy ki bírálná el, hogy valaki tévedett-e, vagy sem, és milyen mértékű tévedést, szubjektív szempontot tartsunk még elfogadhatónak? Főleg hogy egy moderátor lehet, hogy pont annyira nem ért a laptopokhoz, mint egy átlag válaszoló.)

> Vagy az egész prohardvert felvásárolták?

Kik? Eleve magántulajdonban lévő cég üzemelteti a kezdetektől, mint ahogy kvázi a legtöbb weboldalt, pl. a gyakorikerdesek.hu -t is. Miért? Azt gondolod, hogy az X márka vásárolta fel, hogy te Acer laptop helyett egy X laptopot vegyél? Annyian nem alapoznak pont ennek az oldalnak a fórumára, mikor laptopot vásárolnak, az így nyert haszon szerintem nem fedezné egyetlen „bértollnok” fizetését sem.

Röviden: Egy nyílt fórumon kérdeztél, ahol mindenféle emberek, mindenféle szintű tudással illetve tudatlansággal, mindenféle sztereotip, valós, vagy fals információkra, tapasztalatokra alapozva válaszolnak vagy okosságot, vagy – és ez a gyakoribb – hülyeséget.

2018. júl. 9. 18:27
 3/4 anonim ***** válasza:

Azért ajánlottak üzletit, amiért én is ezt tenném a helyükben. Cipelheted, hurcolhatod, nem kell rá vigyázni. Ha mégis bármi történik vele, fillérekért javítható, és pofon egyszerűen megoldható. Továbbá nagyon sokan használják az adott típust, így van hová fordulni még a gyártás után 10-15 évvel is. Néhány típus buherálható, módosítható, így még több pluszt tudnak nyújtani.

Aztán persze vannak elborultabbak, akik olyat mondanak, hogy 5-ből 5 eredmény csak manipuláció lehet, de ez a ritkább. Azt meg látom egyikőtöknek sem sikerült kideríteni, hogy azok az emberek is épp annyit kapnak a segítségért, mint mondjuk én. Vagyis semmit. Ők is épp olyan felhasználók többnyire, akik szabadidejükben igyekeznek segíteni másoknak.

2018. júl. 9. 18:35
 4/4 anonim ***** válasza:

Tipikus, emberi gondolkodásmód: az enyém a legjobb, a másiké meg milyen rossz. Óvodás gyerekek viselkednek így.

Itt a válasz inkább az átlagember pszichológiai működése, mintsem a csalóké.

Miben érdekelt a csaló? Más ember hiszékenységének kihasználásában pénzügyi nyereség elérése mellett. Aki nem pénzért hanem önelégültségért teszi, azt úgy hívják, hogy troll.

A te esetedben trollokkal volt dolgod. Sajnos nélkülük az internet egyhangú és unalmas lenne.

2018. júl. 9. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!