Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kell félni a felül rácsos...

Kell félni a felül rácsos gépháztól?

Figyelt kérdés
Kiszemeltem a Cooler Master Masterbox 5 típusú házat. Kevésbé lényeg, de az ablak nélkülit. Minden nagyon kedvemre való lenne a házzal kapcsolatban. Minőséginek tűnik a képek és videók alapján és kellően szellősnek. Viszont aggaszt a tetején lévő lyukacsos rész. Ott mennyire áramlik be a por? Vagy van annak valami takaró része? Ha ventilátort tennék oda az meg csak a légáramláson rontana szerintem. Egy Ryzen 1600x lenne a processzor benne és rajta egy Noctua NH-D15. A videokártya Gigabyte Gtx 1070 (2 ventilátoros). Annak szerintem elegendő a gyári hűtése. A hátoldalra betennék egy Alpenföhn Wingboost 2 ventilátort és talán az előlapra is egyet. Mindkettő 14 centis lenne. Így szerintem szépen áthúzná a levegőt elölről hátra a gépházban a ventilátor-rendszer. Szóval feleslegesnek látnám a levegő útját megzavarni egy tetőn lévő, akár kifelé fújó ventilátorral. Így viszont ott maradna az üres, lyukacsos rész. Ami viszont azért zavarna, mert úgy érzem, hogy nagyon porossá válna tőle a gép. Van valakinek ezzel, vagy más lyukacsos tetejű gépházzal kapcsolatban tapasztalata? Tudom, hogy a leírtak alapján kicsit túllövök a célon, hisz az 1600x csak 95w TDP-s, a D15 meg 220 TDP-s hűtő, viszont nagyon fontos lenne, hogy minél csendesebb legyen a masina. Épp ezért az is felmerült bennem, hogy mi lenne, ha valahogy lefedném a lyukacsos részt. Előre is köszönöm a válaszokat.

2018. júl. 9. 11:35
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy problémát jelentene, de ha mégis, akkor tegyél rá valamit, ami "jól is mutat ott" pl. nekem a Wi-Fi routerem van ott.
2018. júl. 9. 12:11
 2/4 anonim ***** válasza:
Belülről raksz oda egy porszűrőt és meg is van oldva
2018. júl. 11. 08:57
 3/4 A kérdező kommentje:
Lehet ilyet? És hogyan? Lehet ilyet venni?
2018. júl. 11. 09:00
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, már meg is rendeltem. :) Jöhet a gépház is.
2018. júl. 11. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!