Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Két gépet össze szeretnék...

Két gépet össze szeretnék kötni milyen kábellel kell? többi infó lent

Figyelt kérdés
Tehát az egyiken(a jobbikon9 windows 7 van,a másikon xp és én az xp-snek a winchesterét szeretném,de nem akarom átrakni a másik gépbe,ezt milyen kábellel lehet megoldani?és válogathatok bekapcsoláskor axpés a win 7között,ha igen és az xp-t választom akkor a az xp-s gép lesz használatban?
2010. jún. 17. 20:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ennek így semmi értelme. Ha a kettőt össze akarod kötni, használj natúr UTP kábelt (más néven: ethernet v. hálókábel). Már csak be kell állítanod a helyi hálót úgy, hogy hozzáférj a másik gép vinyójához. Olyan, hogy a Win7-es gépről kiválasztod az XP-s vinyóját és arról bootolsz, olyat nem egyszerű csinálni (erre csak a host-terminál hálózatok képesek). Csak akkor, ha direkt összekötöd a vinyót a géppel, de ahhoz meg kell bontani a házat.
2010. jún. 17. 20:43
 2/11 A kérdező kommentje:
értem köszi a választ
2010. jún. 17. 20:47
 3/11 A kérdező kommentje:
ha esetleg valakinek valami ötlete még lenne ...
2010. jún. 17. 20:47
 4/11 anonim ***** válasza:

Crosslink kábel kell, nem minden hálókártya ismeri fel hogy patch van benne.

amit te akarsz az meg egy elég hard dolog. Oda kell PXE vagy bootp ,dhcp szerver, stb. Ha sikerül a két gépet láttatni egymással ne szórakozzatok a windowsos megosztással, toljatok egy ftp szervert és kész.

2010. jún. 17. 21:34
 5/11 A kérdező kommentje:

kedves:A válasz megírásának időpontja: tegnap 21:34

a te válaszodat kéne értenem,de nem értem és az xp-s gép nem véletlenül xp-s(nagyon gyenge)

2010. jún. 18. 09:25
 6/11 anonim ***** válasza:
Nézd meg, hogy van-e a gépeken párhuzamos (paralel) port (így néz ki: [link] ) Ha van akkor lehet kapni pc-boltban hozzávaló adatkábelt, vagy ha van informatikus ismerősöd, annak biztos van.
2010. jún. 18. 10:36
 7/11 anonim ***** válasza:
Amúgy, ha válogtani akarsz a két rendszer közt, tényleg az lenne a legegyszerűbb, hogy beteszed az xp-s gép wincheszterét a win7-esbe....sokkal egyszerűbb, mint ilyen meg olyan hálózat építése
2010. jún. 18. 10:38
 8/11 A kérdező kommentje:
van ilyen kábel csak rózs aszínű,gondolom ez nem baj,és ehhez tényleg hálózatot kell építeni? mi vagyok én kömüves :O?????Hát áljon meg a menet,én direk akarom így,hogy két gépeet összekötök ,de... próbálkozok majd
2010. jún. 18. 11:17
 9/11 A kérdező kommentje:
hülye vagyok,nem kábel dugó
2010. jún. 18. 11:19
 10/11 anonim ***** válasza:

Istenem... 21:34 vagyok.

Kérj meg egy infós ismerőst hogy csinálja meg.

Nem tudom ki írta a soros portot de nem 90es évek van.

Nagyon nagy vonalakban:

Bemész boltba, kérsz crosslink kábelt. Bedugod a két gépbe.

Fix IPt állítasz,lehetőleg azonos alhálóba tedd őket,párszor újraindítod a gépeket mert win szar hálózatkezelés terén, ftp szerver elindít (xlight ftp) bekonfigol, tűzfalon engedélyezed 21 es portot vagy amit beállítottál meg amire rákérdez a tűzfal már ha van, azt 11MB/s-sel másolsz. Ha van Gigabites hálókártya mind a két gépben akkor Gigabites crosslink kábelt kérsz és max 110MB/s a másolás, de azt úgysem bírja a gép.

A hálóról bootolást meg felejtsd el.

2010. jún. 18. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!