Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért lassú az új AMD A10-7890...

Miért lassú az új AMD A10-7890k-m?

Figyelt kérdés

Vettem egy új processzort a gépembe mivel kezdett gyengélkedni a régi. Beleszereltem a gépbe minden jó. Elindítottam, kicsit gyorsabban nyitott meg mindent mint a régi. De a játékoknál kevesebb az fps. Pl.:League of Legends-nél eddig volt 80-90 fps most 50-60. Scrap Mechanic-nál csak 10 fps-el volt kevesebb. Utánanéztem és azt találtam hogy újra kéne telepíteni a windowst

(Win10). Hol tudom azt megnézni, hogy az illesztőprogramok jók-e? Válaszokat előre is köszönöm.

Régi CPU: AMD Athlon X4 845

Új CPU: AMD A10-7890k

#Amd a10-7890k lassú #processzor lassú
2018. jún. 29. 11:29
 1/5 anonim ***** válasza:

Sok értelme nem volt ennek a CPU cserének, konkrétan vettél egy ugyan olyan erősségű CPU-t minta már meglévőd.

A kevesebb szerintem FPS LEHET, hogy azért van, mert a processzorban lévő integrált GPU-t használod...vagy crossfireben megy a processzorban lévő GPU és a dedikált VGA-d is (AMD-s kártya esetén), csak a játék pl rosszul kezeli... Ezt a BIOS-ban tudod állítani.

Ha megvan még az athlon x4 845-öd én visszatenném azt.. kicsi OC neki az új procit ha teheted meg még vidd vissza a boltba amíg lehet. Buksz rajta pár ezer Ft-ot ha postázni kell, de inkább mint a processzor árát bukd el, úgy hogy kevesebb lett az FPS-ed.

Egyébként a vásárolt CPU-d számítási teljesítménye kb azonos a régivel, szóval a legjobb esetben is csak azonos FPS-ed lenne vele.

Erre teszt:

[link]

2018. jún. 29. 11:57
 2/5 A kérdező kommentje:
Ez baromság, újratelepítettem a windowst és sokkal gyorsabb a proci. Lol 140 fps, srcap mechanics +10
2018. jún. 29. 18:33
 3/5 MGéza ***** válasza:
Processzorhoz nincs illesztőprogram. Az lehet amit az első mond, hogy a windows valamiért átállt dedikált kártyáról az integráltra. Az A10 egyébkét pont annyival gyorsabb dedikált kártya mellett mint amennyi a 845k-880k összehasonlításban lenne, mivel ez ugyanaz a processzor, csak nincs benne letiltva az apu. Szóval ha legközelebb ilyet tapasztalsz akkor a vezérlőpulton illetve az AMD-hez telepített vezérlőprogramban nézz utána, hogy mi van használatban.
2018. jún. 29. 19:08
 4/5 MGéza ***** válasza:
Egyébként milyen videokártya van a gépedben?
2018. jún. 29. 19:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Geforce gtx 1050, új procit meg videókátyát (Gpu már 2-3 hónapja megvan) is csak pubg miatt vettem.
2018. jún. 30. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!