Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ilyen eseten -monitor csatlako...

Ilyen eseten -monitor csatlakozó probléma- mit érdemes tenni?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő régi Dell monitoromat, ami eddig egy régebbi tartalék géphez tartozott szeretném egy újabb alaplapos géppel használni, de ennek nincsen D-Sub csatlakozója, így a jó öreg kék százlábút már nem lehet rádugni, ez elvileg nem lenne baj a monitoron többféle USB csatlakozó is van, amikkel tudnia kellene kommunikálni ezzel a géppel is, viszont hiába győzködöm nem akarja észrevenni az USB-ket, és csak Input Self Test Feature Check tábla lebeg oda-vissza, mintha nem lenne gép a kábel másik végén. Most visszakötöttem a régi gépre D-subbal, ott működik tökéletesen.

Most dúrom a netet válaszok után és találok ilyet, hogy upstream meg downstream USB cable -ez nekem teljes újdonság volt- és hogy az a baj, hogy én ezek szerint egy downstream kábellel próbálkoztam, de van itthon mindenféle USB kábel, nyomtatóhoz való, telfonhoz, mindkét végén USB csatlakozó és vagy nem illik bele vagy nem ismeri fel egyikkel sem.

ilyenkor a monitor a zűrös vagy még van valami extra USB kábel, amit én nem találtam meg?

vagy és ez is eszembe jutott, ha ennyire szereti a D-Subot, akkor lehet célszerűbb venni egy D-sub-USB átalakítót, csak az meg elég drága csak azért, hogy a monitor jól érezze magát.

2018. jún. 27. 13:14
 1/3 anonim ***** válasza:

USB nem visz át képet, csak adatot.

Neked D-Sub - HDMI átalakitó kell

2018. jún. 27. 15:36
 2/3 anonim ***** válasza:

Először írtam egy hosszabb monológot, de végül kitöröltem..

A monitorodon lévő USB portok szimplán HUB-ként funkcionálnak.

Leegyszerűsítve: "kocka usb" a bemenete a HUB-nak, a 2-3-4 "sima usb" pedig a kimenete.

Ha veszel átalakítót (ezek után gyanítom DVI-t), figyelj a típusaira!

2018. jún. 27. 15:37
 3/3 A kérdező kommentje:
Ez meglep, mármint megnéztem még a monitor használati utasításában is az van, hogy USB-vel is lehet csatlakoztatni. Ezt én is furcsának találtam, de azt hittem biztos én vagyok a hülye aztán a mai USB szabvány már monitorokhoz is jó, akkor mégse voltam annyira hülye, vagyis az voltam csak más miatt.
2018. jún. 27. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!