Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen táp kell ehhez a...

Milyen táp kell ehhez a konfighoz? És a processzorhoz tudnátok ajánlani egy kis helyet foglaló (Mini ITX házba beférő) hűtőt?

Figyelt kérdés

Mindenképpen SFX táp kell, és gold hatásfokú, mert kis gépről van szó.

Konfig:

Chieftec BT-02b gépház

Intel Pentium G4560 (hűtő)

Gigabyte Geforce GT 1030 LP

ASRock H110M-ITX/AC

1 TB Western Digital HDD

120 GB Western Digital SSD

DVD író-olvasó

A válaszokat előre is köszönöm!

2018. jún. 26. 13:57
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Szerintetek?
2018. jún. 26. 21:28
 2/11 A kérdező kommentje:
Valaki esetleg tudna segíteni?
2018. jún. 26. 22:46
 3/11 anonim ***** válasza:

Abban a házban nincs véletlenül tápegység? Én csak olyat láttam, amiben volt, 180W, vagy 250W.

[link]

Ha egyről beszélünk.

Intel gyári hűtő miért nem jó? Vehetsz Zalman LP hűtőt is, de nem éri meg. A 1030-on is elgondolkodnék, ha HTPC épül, játékok terén harmat, az integrált meg simán elég mindenre. Ha játszol, az más tészta, de akkor sokkal jobb lenne egy 1050 Ti LP, bár az már drágább.

2018. jún. 27. 11:46
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Az Inteles gyári hűtőre sokan mondják a Pentium G4560-nál, hogy hangos... Már néztem egy hűtőt, nem is kerül sokba, csak tudnom kéne az Inteles hűtő méreteit, hogy összehasonlítsam ezzel, és így megtudom, hogy befér-e a házba. A tápról meg annyit, hogy ami eredetileg bent van a házban, az egyrészt nem Gold (hanem Bronze… Az is jó?) hatásfokú, (az ugye azért lenne fontos, mert a kis gépházban megszorul a meleg, és nagyon tud melegedni...) másrészt meg nem tudom, hogy hány wattos verziót vegyem meg, mert nem tudom, hogy mennyit igényel ez a konfig. A videókártyáról meg annyit, hogy először én is a GTX 1050 LP-t néztem, csak az a baj, hogy ez a Chieftec ház csak 1 slot-os videókártyát fogad. A GTX 1050 LP meg már kettő slot-os... Sajnálom... De találtam egy másik GTX 1050 Ti-t (az Inno3D-től), ami egy slot-os (ez ugye jó lenne a házba). Ezzel meg az a baj, hogy ez 21 cm hosszú, a ház viszont max. 19 cm-es kártyát tud fogadni. Arra gondoltam, hogy ki flex-elem a ház elejét (a fém vázat), és a maradék 2 cm ami kell a kártyának, az a gépház műanyag első borításában lesz, ahol szerintem van 2 cm hely... Így lehet megoldani a GTX 1050-et. De szerintem nem ér ennyit, mert akkor az első venti helyét vágom ki, és akkor meg nem lesz megfelelő a hűtés. Ezért gondoltam a GT 1030-ra. Egyébként meg a GTA V is elmegy ezzel a konfiggal FULL GRAFIKÁN 40 fps-el. Ami jó...

2018. jún. 27. 12:34
 5/11 anonim ***** válasza:

Teljesen jó lesz az a táp, ami a házban van. Ez a setup, a 1030-al, maximum a 140W-ot fogja karcolgatni alulról, de ezt is csak akkor, ha terhelésen van minden. Ebben az esetben elenyésző a táp melegedése, ráadásul rossznak aligha nevezhető, jól megtervezett házban.

Az Intel hűtők: egy kaptafa az összes, hangosnak nem nevezném, bár van akit zavar, terhelésen lehet egy picit hallani, egyébként nem vészes. Átérzem a 1050-es problémádat, Dell SFF-el jártam így nem régen. Másmilyen ház, esetleg?

2018. jún. 27. 14:59
 6/11 A kérdező kommentje:

Gondolkodtam rajta, de ez a ház annyira tetszik, hogy nagyon. De még gondolkodom...

Ok, akkor marad az Intel hűtő

2018. jún. 27. 16:39
 7/11 A kérdező kommentje:
Most közben néztem egy használt GTX 750-et. (Nem ti) Húszezerért szerintem jó... Legalább is jobb mint a gt 1030 28k ért... Ezzel jobban is fognak menni a játékok. Égy 1 slotos... Jeeeeee ;)
2018. jún. 27. 16:44
 8/11 A kérdező kommentje:
750-nel is elég a 180-as táp? Most nézem árukeresőn, hogy a 250 wattos verzió olcsóbb, mint a 180-as... Ami poén... Úgyhogy akkor a 250 wattos...
2018. jún. 27. 16:46
 9/11 A kérdező kommentje:
Tudnál esetleg ajánlani mini házakat, amikbe belemegy két slotos videókártya is?
2018. jún. 27. 17:08
 10/11 anonim ***** válasza:

Ajánlani nem szeretnék, mert én egy ilyen házat találtam annó, abba bele tudtam tenni a 1050ti kártyát, de minden gyász utolérte, ledek tönkrementek, hitvány anyagból volt. stb.

[link]

Ez volt, ebbe még külön kell tápot venned. Egyébként mutatós, de nekem bizonytalan érzésem volt ezzel kapcsolatban, egyébként a mai napig használatban van.

2018. jún. 27. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!