Ezzel a configgal minden rendben van? Minden kompatibilis?
Nem vagyok nagy szakértője a témának, és tudom, hogy nem a legjobb config, de diákmelós pénzből veszem.
GTX 1050 2GB
AMD ryzen 5 1600 hexa 3.2ghz
Kingston hyperx fury 8gb
Alaplap után nem sokat nézelődtem: MSI B350M BAZOOKA
Corsair VS series VS650 white
Toshiba 2TB 64mb 7200rpm SATA3
Igen rendben van, bár nem irtad de feltételezem ddr4 ram, lehetőleg 2x4gb legyen és minnél nagyobb hz ami belefér.
Ez a proci kiváló ár/érték arányú, ami még sokáig elég lesz, ez nem mondható el a harmatos i3-ról, nehogy lecseréld.
Az a "harmatos" i3 pont ugyanolyan erős, mint a ryzen5, csak épp 20k-val olcsóbb.
Pont nem olyan erős, az i3 már most 100% megy a játékok alatt, ha egy pici többlet kellene már jön a lagg.
Ryzen 6/12 bőven van benne többlet, 40%-50-on hozza azt amit a 4/4 i3 100%-on.,
vs táp irodai gépbe való, 400-450 wattosat veszel normális márkából (13e körülről indulnak) az elég neked.
i3 olcsóbb, viszont hamarabb kevés lesz a játékokhoz (már most is sok helyen 100%-on pörög), arról nem is beszélve hogy a most kinézett lappal a ryzent gyári hűtővel OC-zhatod, amivel meg jobb az i3-nál.
Viszont ha azt nézem, akkor a processzor mellé elég nudli a videokártya, és +20e segítségével már használt 3gbos gtx 1060-at lehet venni, ami többet segít egy játékon, mint az erősebb proci, így az i3 is megfontolandó.
Ha nagyon a jövőre tervezel és nem akarsz processzort cserélni, akkor jobb viszont az 1600 (vagy ha belefér a keretbe, akkor ryzen 2600), cserébe a videokártyát 1 éven belül ajánlott cserélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!