Ha SDD-n van a windows akkor miért nem indul el HDD nélkül?
Van egy windows telepítve az SSD-re.
A HDD partíció hibás, a rajta található fájlokat nem lehet olvasni, és a rajta található operációs rendszer sem indul el, még a meghajtók között sem látni hogy ott lenne. Viszont ha fizikailag eltávolítom ezt a HDD-t akkor az SSD-n lévő windows nem indul el:
DISK FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
Tehát hiába használhatatlan ez a HDD, muszáj arra következtetnem hogy valahogy olyan BOOT fájlokat tartalmaz amik kellenek a SSD-n lévő rendszer indításához. Megjegyzem amúgy még egyszer hogy a teljes rendszer az SSD-re van telepítve, és ha mind a kettő meghajtó be van téve akkor elindul a windows.
A BOOT SETUP-ban annyit lehet csak kiválasztani hogy hard disk(külön az SSD-t innen nem tudom kiválsztani), a többi választási lehetőség mind csak USB, meg CD ami nincs.
Tehát a cél az lenne hogy SSD-n lévő windows a használhatatlan HDD nélkül is el tudjon indulni. Formázni, nem akarnám egyiket sem mert tele vannak.
(Ha kihúzom a HDD-t attól még a SSD rendesen be van dugva)
HDD:Lemez 0 Dinamikus, Érvénytelen
SSD:Lemez 1 Alaplemez, Online 250 GB kifogástalan (Rendszerindítás, Lapozófájl, Összeomlási memóriakép, Elsődleges partíció)
Azért nem indul mert a bootszektor a HDD-n van. Oda tettél egy oprendszert ezért oda került a bootszektor is. Amikor az SSD-re is tettél oprendszert attól még a bott maradt a HDD-n. Igen ha a HDD-t kiveszed akkor nem lesz bootszektor és nem bootol az SSD-ről. Ezért szoktam írni hogy ki kell addig venni a HDD-t amíg SSD-re oprendszert telepítesz.
Hatosnak üzenném, hogy a libsi HDD-k is ugyanígy működnek :))
HDD ki, Telepítőlemez be, boot a lemezről és javítás opció.
Beállítod a nyelvet az időt majd kiválasztod a javítást.
Következő lépésben, hogy melyik operációs rendszert szeretnéd javítani.
Majd a helyre állító menüben megkeresed a parancssort és klikk rá.
Itt a következő parancs jön: Bootrec.exe /FixMbr és enter.
Én azért már modernizáltam. Tavaly átálltam SATA rendszervinyóra. Az XP-m 38 sec alatt betölt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!