Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha SDD-n van a windows akkor...

Ha SDD-n van a windows akkor miért nem indul el HDD nélkül?

Figyelt kérdés

Van egy windows telepítve az SSD-re.

A HDD partíció hibás, a rajta található fájlokat nem lehet olvasni, és a rajta található operációs rendszer sem indul el, még a meghajtók között sem látni hogy ott lenne. Viszont ha fizikailag eltávolítom ezt a HDD-t akkor az SSD-n lévő windows nem indul el:

DISK FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

Tehát hiába használhatatlan ez a HDD, muszáj arra következtetnem hogy valahogy olyan BOOT fájlokat tartalmaz amik kellenek a SSD-n lévő rendszer indításához. Megjegyzem amúgy még egyszer hogy a teljes rendszer az SSD-re van telepítve, és ha mind a kettő meghajtó be van téve akkor elindul a windows.

A BOOT SETUP-ban annyit lehet csak kiválasztani hogy hard disk(külön az SSD-t innen nem tudom kiválsztani), a többi választási lehetőség mind csak USB, meg CD ami nincs.

2018. máj. 29. 19:53
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Tehát a cél az lenne hogy SSD-n lévő windows a használhatatlan HDD nélkül is el tudjon indulni. Formázni, nem akarnám egyiket sem mert tele vannak.

(Ha kihúzom a HDD-t attól még a SSD rendesen be van dugva)

2018. máj. 29. 19:54
 2/11 peterr80 ***** válasza:
Én arra tippelek hogy a biosban a bootolás elsősorban hddről indulna és másodiknak van beállítva az ssd. Mivel eltávolítod lehet az első beolvasásánál elakad. De csak tipp
2018. máj. 29. 19:56
 3/11 Koplárovics Béci ***** válasza:
Windows telepítő lemzzel/pendrive-val indítási hibajavítás szerintem megoldja.
2018. máj. 29. 19:57
 4/11 A kérdező kommentje:

HDD:Lemez 0 Dinamikus, Érvénytelen

SSD:Lemez 1 Alaplemez, Online 250 GB kifogástalan (Rendszerindítás, Lapozófájl, Összeomlási memóriakép, Elsődleges partíció)

2018. máj. 29. 20:00
 5/11 lali51 ***** válasza:
Vedd ki a hdd-t, ês ahogy a hármas írta Windows telepítővel indítás javítás.
2018. máj. 29. 20:06
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Na ezért flesleg SSD-t venni. Divatos lipsi termék Bill Getzi műhelyéből, de semmi értelme sincsen. Én egy 20 éves IDE HDD-t használok master módban. Nekem jó az.
2018. máj. 29. 20:07
 7/11 anonim ***** válasza:
Így ahogy írod 6-os, neked! jó az! Nekem mondjuk nem, meg szerintem másnak sem, de ha neked jó akkor jó
2018. máj. 29. 20:09
 8/11 anonim ***** válasza:
#6: Mert az IDE HDD-t maga Marx Károly szarta a világra?:D
2018. máj. 29. 20:12
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem indul mert a bootszektor a HDD-n van. Oda tettél egy oprendszert ezért oda került a bootszektor is. Amikor az SSD-re is tettél oprendszert attól még a bott maradt a HDD-n. Igen ha a HDD-t kiveszed akkor nem lesz bootszektor és nem bootol az SSD-ről. Ezért szoktam írni hogy ki kell addig venni a HDD-t amíg SSD-re oprendszert telepítesz.

Hatosnak üzenném, hogy a libsi HDD-k is ugyanígy működnek :))

HDD ki, Telepítőlemez be, boot a lemezről és javítás opció.

Beállítod a nyelvet az időt majd kiválasztod a javítást.

Következő lépésben, hogy melyik operációs rendszert szeretnéd javítani.

Majd a helyre állító menüben megkeresed a parancssort és klikk rá.

Itt a következő parancs jön: Bootrec.exe /FixMbr és enter.

2018. máj. 29. 20:24
 10/11 anonim ***** válasza:

Én azért már modernizáltam. Tavaly átálltam SATA rendszervinyóra. Az XP-m 38 sec alatt betölt...

2018. máj. 29. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!