Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Értelmes lehet ez a gondolatme...

Értelmes lehet ez a gondolatmenet?

Figyelt kérdés

2018 közepe van, már egy pár éve itt a 4K, és haladunk előre, lesz még nagyobb felbontás.

Ahogy jönnek ezek, úgy a hardverek is egyre növekvő teljesítmény igényeket fogják kielégíteni.

Lehetséges az, hogy ha mondjuk leragadok fullHD-nál még egy időre, akkor a következő procik, videókártyáknál elég lesz játékra (60fps) olcsóbb, budget barát verzió, minekután 4K stb-re tervezik majd őket?

2018. máj. 29. 12:14
 1/2 anonim ***** válasza:

mármint, hogy a mai, 4Kt jól bíró kártyák később jobbak lesznek és olcsóbbak? Hát naná!

emlékszem pár évvel ezelőtt a GTX 1000+ sorozata olyan volt, hogy eldobtam az agyam a technikai részeken és most meg alap.

addig amíg jó élmény az 1080, addig felesleges váltani, hiszen nem csak kártya, hanem alaplap és profi monitor is kell, ami lehet 1-2 év múlva fele annyiba fog kerülni. Mert persze tök felesleges a szép teljesítmény, ha a monitorod gagyi és nem látsz különbséget.

2018. máj. 29. 13:25
 2/2 anonim ***** válasza:

Én kb 1 éve váltottam FullHD-ra (monitor csere) előtte 1280*1024-es felbontáson "éltem meg a mindennapokat", mivel a monitor csak ennyit tudott. De ugyanúgy volt mellette RX 570-es kártyám, meg i7-es procim.

Egyébként a kisebb felbontás elvileg jobban terheli a processzort. Szóval ha gyenge a videokártyád, de viszonylag erős a CPU-d akkor érdemes kisebb felbontáson játszani.

2018. máj. 29. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!