Este érdekes módon felejtek, mitől lehet ez (többi lent)?
Többször is megfigyeltem, hogy este valamiről komolyan gondolkozom legtöbbször az ágyamban, tegyük fel 5-10 perce egy dolgon, majd egy csettintésre mindent elfelejtek, és ha nagyon erősen gondolkodom sem tudok már visszaemlékezni rá, pedig folytatnám a gondolat menetet.
Mitől lehet ez? Legtöbbször este fordul elő, nem ritkán.
Hasonló dolog velem is történik, de nem csak este. Általában böngészés közben figyelhető meg, vagy ha gondolkozom, mint te is. Olyankor fordul elő, amikor egy fő gondolatmenetről eszembe jut egy mellékes dolog. Ha ezután folytatom a fő gondolatmenetet, akkor elfelejtem a mellékeset, ha pedig a mellékeset folytatom, akkor elfelejtem a fő gondolatmenetet. Ez olyan gyakran fordul elő az utóbbi időben, hogy már minden esetben készülök rá, hogy ezt most tuti el fogom felejteni. És úgy is lesz! :D Utána csak a gondolatmenetem visszajátszásával tudok esetleg rájönni, hogy mi lehetett az, amire gondoltam.
Az oka szerintem a rövidtávú memória működésében keresendő. Bizonyára olyan marha fontos dolgokon gondolkoztam, ami nem ütötte meg az ingerküszöböt, ami kiváltotta volna a hosszabb távú tárolást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!