A Mhz számít vagy a Mb/Gb memória esetében?
Az 512MB/400MHz az DDR vagy DDR2 lesz. A 256MB/133MHz az meg SD-RAM. Két (három...) teljesen különböző technika, más alaplapokba mennek bele, más processzorokhoz való alaplapokba. Míg az SD-k a P2-P3-kezdeti P4-ek memóriái voltak, addig a DDR már az újabb P4-ekhez jó, a DDR2 pedig a P4 végétől a DualCore procikig jó. A legújabb DDR3 pedig a többmagos , i3-i5-i7 procikhoz való.
Tehát számít mindegyik tulajdonság, sőt, a csatlakozó is, de azt behatárolja a frekvencia is.
Ha autók nyelvére szeretném lefordítani, mert azt jobban szokták érteni: mi számít egy autónál? A mérete vagy a motor teljesítménye?
A típusokat ismerem, SDRAM, DDR2 ezek 533Mhz-tól kezdődnek ,DDR3
Tehát amit fent írtam, az mind a kttő DDR1-es ram!!
1 óra alatt... Pff.. XD
Aha értem, tehát két különböző Mhz-s és Mb-os Ramot egymás mellé rakni a gépben nem túl eredményes.(mert azt hallottam, hogy a gyengébb lehúzza a nála jobb teljesítményű ramot a saját szintjére Mhz-ileg)
Folytatás: xD Két különböző méretűt egyébként egymás mellé rakhatsz csak a típussal van gond.
SDR SDRAM: 133MHz-ig
DDR SDRAM: 200-400MHz-ig
DDR2 SDRAM: 533-1200Mhz-ig
DDR3 SDRAM: 1333-tól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!