Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » TV monitornak használva?

TV monitornak használva?

Figyelt kérdés
Egy 43" 4K Samsung TV most 120 ezerbe kerül. Ennyi pénzért nem lehet ekkora 4K monitort kapni. Sőt 32" 4K monitorok háromszor ennyibe kerülnek. Mi a buktató? Mi a különbség a TV megjelenítése és a monitor megjelenítése között?

2018. máj. 15. 14:41
 1/4 Shaddark ***** válasza:

Amit feltétlen nézz meg az a típus input lag-ja.

Van amelyik típusnak olyan nagy késleltetése van hogy nem fogsz tudni online játékokkal jól játszani...

Amúgy nagy méretben nem is gyártanak nagyon monitorokat (spec. célra iszonyat drágákat) mindenki televíziót vásárol.

De nem mindegyik jó a célnak, a prohardver fórumában tudsz utána olvasni a témának.

Pl.:

[link]

2018. máj. 15. 14:46
 2/4 anonim ***** válasza:
a nagy input lag miatt ahogy írták elég nagy buktatói lehetnek, illetve fontos a kábel hossza is, mert gondolom nem 1 méterről akarod nézni ezt a képátlót.
2018. máj. 15. 14:55
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem játékra használnám. A munkám sem követeli meg a nagy monitort, csak sokkal kényelmesebben fel tudom rá dobálni az ablakokat, minden szem előtt lenne, több sort látnék a programból, stb. A 4K felbontás ilyen nagy méretben számomra pont jó képsűrűséget eredményez: 102 pix/inch.

A lag talán az egérmutató mozgásában jelentkezhet, nem tudom ott mennyire lenne zavaró. Igazából olyat hallottam, hogy egy TV-t közelről nézve (40-50 cm-ről) - vagyis monitorként használva - homályosabb képet ad, mint egy monitor. Ez vajon igaz lehet?

2018. máj. 16. 11:16
 4/4 anonim ***** válasza:

nem, csak minél nagyobb a képátló, annál jobban látod a pixeleket azonos felbontásnál.

Arra figyelj, hogy messzebbről nézd és az egész TV képernyője beférjen a normál látómeződbe.

Én egyszer akartam egy 43 colos TV-t használni monitorként, kb fél méterről nem láttam be, a szemem folyton cikázott egyik saroktól a másikig, elég zavaró lehet.

2018. máj. 16. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!