Egy külső winchester meddig működőképes?
Az enyém most kb 5 éves és elkezdtem aggódni mikor fog tönkremenni 1 terrás és kb benne van minden amim fontos
Nektek mi a tapasztalatotok a külső w.-kel?
HDSentiel-el nagyjából meg tudod nézni mennyi van neki hátra.
Nekem 1 éves, de csak 1 órát ment összesen kb, mert csak tárolok rajta. Így akár 150 év múlva is jó lehet.
De ha a külső winyó használatban van, akkor természetesen sokkal hamarabb fog tönkremenni. 5-10 év körül vannak úgy, változnak.
Nem lehet előre megjósolni. Ezért ajánlott az igazán fontos pótolatlan adatokat nem csak egy helyen tárolni. Érdemes megfontolni felhő alapú tárolási módszereket is.
Mert akár egy új a HD Sentiel szerint 100/100 -as vinyó is bekrepálhat bármikor, főleg ha működés alatt ütődés éri. Utána adatmentő cégek meg vagyonokért juttatnak csak az adatodhoz.
Amúgy nekem eddig jó tapasztalataim vannak a külső vinyókkal, a folyamatos használatuk ellenére is.
Volt egy 320 -as Samsungom, non stop használat mellett 5 évet bírt routerhez kötve aktív torrentezés mellett. Utána elkezdett hibázni. De még mindig szolgál amúgy, de már csak filmeket hordozok rajta.
A jelenlegi 1 TB -os Maxtorom (ami elvileg szintén Samsung technika) 2 éves és még semmi baja, de ez is folyamatosan megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!