Ezeknél az SSD-knél van olyan érdemi különbség ami miatt megérnék a felárat?
Western Digital 240GB Green WDS240G2G0A
CRUCIAL 250GB MX500 CT250MX500SSD1
SAMSUNG 250GB 860 EVO MZ-76E250B/EU
A WD : 18200 ft. 465/540 mb/s
Crucial : 21400 ft. 510/560 mb/s
Samsung : 23700 ft. 520/550 mb/s.
Sosem volt SSD-m, de most beszereznék egyet.
Viszont WD HDD-im volt már pár, sőt sok ismerősömnek is, csak pozitívat tudok róla mondani.
A Crucial +45 és +20 mb/s (írás-olvasás) differenciát mutat a WD-hez képest.Az EVO pedig +10 és -10 mb/s a Crucial-hoz képest.
A Crucial 3500, az EVO 5500 forinttal drágább.
Megéri egyáltalán ennyi diffencia a felárat?
Vagy nem érezni annyira?
Nézz utána az SSD-k élettartamának és aszerint válassz, mert én lusta vagyok. :D
De nagyon sok embernek EVO-ja van, (köztük nekem is), és azt ajánlják gondolom nem ok nélkül.
Én csak a márka miatt vettem samsungot. Hogy megéri-e azt neked kell eldönteni. -+40MB/sec-es sebességet észre sem fogsz venni, mert az csak egy hozzávetőleges érték. Nem mindegy milyen méretű fájlokat olvasol, tehát erre ne alapozz. A 3 SSD-t veheted azonos sebességűnek hiszen a leggyorsabb és a leglassabb között is alig 10% a különbség.
Ha mindre 2 év a garancia akkor azt veszed amelyiket jónak gondolod. Attól hogy a WD jó HDD-ket csinál, nem biztos hogy az SSD-i is megbízhatóak. Én egy samsungot használok és meg vagyok vele elégedve. Nézz teszteket...
A crucial-al szimpatizálok, mert 3500 forint differencia, viszont nem 240 hanem 250 GB.
Így szerintem arányos máris.
Nekem Kingston UV400 van.
A Samsungot mint márka nem szeretem, kivétel a memória részlege. A három közül a Samsungot venném én is. Utána a WD-t, utána a Crucial-t.
Amúgy ha mindent megvennéd, és tesztelnéd, nem tudnál dönteni mert 99%-ig ugyanolyan átlagsebességet produkálnának.
WD Green adattárolásra való, ha arra akarod rakni a rendszert, felejtsd el, főleg SSD-ben, mert nagyon hamar meg fog halni, folyamatos használat mellett nagyon alacsony az életciklusa.
Crucial jobb (TLC technológiás), viszont az EVO V-NAND technológiás, jobban bírja a folyamatos felülírást.
A feltüntetett sebességek meg elméleti maximumok, teszteket érdemes róla nézni, mert van ahol 200MB-ot elérik, már örülsz neki.
Ha sima felhasználásra akarod (internetezés, játék), akkor Crucial vagy samsung evo, ha akarsz valami komolyabbat is (3d tervezés, renderelés, munkák, házi szerver, stb) akkor samsung evo.
ő sima felhasználásra.
Win10 rá, meg 1-2 játék amit folyamatában használok és kb ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!