Mi a véleményetek a Ryzen illetve a Skylake, Kaby Lake procikról? Ki milyen platformra fejleszt?
10-es vagyok!
Ezt nem az AMD ellen mondtam még mielőtt valaki félreértené, mert a Ryzen nagyon meggyőző tesztek alapján, illetve ár-érték arányban is jó!
10.-es Válaszoló.
Igazad van a G4560-as proci a kategóriájában remek választás mint teljesítményben mint árban ami az intel esetében viszonylag ritka valjuk be.
Az X2-270-es ről pedig olyasmit hallottam annó igaz OC-zni kellett de hasonló teljesítményt nyújtott mint egy hasonló órajelű i3-as.És ezt egy intel párti ismerősöm mondta,nagyon meg volt lepve a srác.
"Igazad van a G4560-as proci a kategóriájában remek választás mint teljesítményben mint árban ami az intel esetében viszonylag ritka valjuk be." Nem vagyok egy Intel fan, de rá lehetne nézni a Coffe Lake procikra is. Az i3-8100 pl hozza az előző generáció i5-jeinek a szintjét. Természetesen i3 áron, ami az említett proci esetében 30 000Ft körül van.
G4400-am nekem is van, éppenséggel azt használom és sokszor már hányok tőle. A Windows Defender sokszor úgy megakasztja, hogy ingame megáll a kurzor és semmire nem reagál amúgy az egér sem. Jó érzés, na -.- A lényeg, hogy én is váltok, csak nem feltétlen merek Ryzen-re, mert régebben mikor RAM-ot vettem 2133MHz-eset vettem. Az meg ugye köztudott, hogy a magas órajelű ramokat szereti a Ryzen, meghát nem tudni milyen hibák is lépnének fel. Nem tudom az aktualitást hol tartanak a kompatibilitás foltozgatásán, és ehhez így nem feltétlen volna bölcs ötlet ilyen szerény RAM modult odatenni. Egyébként más akadálya nem lesz a váltásnak, mert:
1) Az alaplap ingyen lesz, bármelyik platformra is fogok áttérni.
2) A processzorral max 30 000Ft-ig tudnék relatíve veszteségmentesen elmenni (veszteségesen nem tudok, nincs plusz pénzem rá).
Kérdés még, hogy egyáltalán a megadott kereten belül van-e olyan, ami hozza az i3-8100 szintjét hasonló árfekvésben és ha van is, nem-e lesz probléma a kis órajelű RAM.
Jelenleg egy i7 7700-at használok, G4560-ról váltottam viszonylag rövid használat után.
A G4560 egyértelműen az elmúlt évek egyik legjobb processzora lett, ennyi pénzért egyszerűen nincs nála jobb választás. Illetve hasonlóan jó választás - igaz még régebbi architektúra - az AMD esetében, a sajnos kevesé említést kapó Athlon X4 950.
Filléres CPU-k amelyekkel simán elvan az ember évekig, játékra és irodai feladatokra is tökéletesek.
Az i7 is nyilván nagyon jó proci, de ennyi pénzt semmiképp nem ért meg (85 ezer volt és most is e körüli áron megy). Főleg, hogy ilyen összegért egy normális hűtőt nem tudnak adni hozzá. Ami alapból jár hozzá, azt nem nevezném hűtőnek.
Ráadásul nagyon melegszik. De tényleg nagyon! Egy Be quiet! Pure Rock hűtővel is akár 80 fokig felkúszik a hőmérséklete terhelés alatt. Szóval ennyit arról, hogy az AMD melegszik...
Főleg, hogy előtte 4-5 évig egy FX 4100-am volt gyári hűtővel.
Ha most lennék CPU vásárlás előtt akkor biztosan Ryzen mellett döntenék. Akár egy Ryzen 3 is jobb választás, mint az Intel, csak egy jól felszerelt alaplapot érdemes hozzá venni és jó pár évig le van tudva a platform téma, feltéve, hogy az AMD tényleg megtartja az AM4-et 2020-ig.
#14-es
Nem értem miért melegszik neked ennyire, 6700-am a pentium g4560 hűtőjével ment max. 55-60 fokra, a mostani 7700 Alpenföhn Ben Nevis 120mm-es ventivel megy gyári pasztájával, és 60 fok fölé még egyszer sem ment, most a melegebb időkben sem.
Vagy a pasztád nem jó vagy kevés, vagy a szellőzése nem okés a gépednek.
Nem tudom miért melegszik ennyire, a gépházam egy Phanteks Eclipse, elől van 2 venti, hátul 1.
A régi noname gépházban is hasonló hőfokon üzemelt.
Igazából a terhelés növekedésével, tehát a CPU kihasználtsággal arányosan mey feljebb a hőfok, de csak egy darabig. Olyan 40-50%-nál éri el a 80 fokot, utána nem melegszik tovább.
Összehasonlításképpen a régi FX 4100-am, ami elvileg olyan forró, meg "fűtőtest" 60 fok fölé sose melegedett gyári hűtő mellett.
18.
Képes voltál felcserélni a Ryzen5 1500X-et egy i5-6600-ra??
Hát te tudod:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!