1 hónap múlva fogok részben pár új alkatrészre beújítani a számítógépemhez és gondoltam hogy veszek bele még HDD-t is, milyen HDD-t vegyek?
Figyelt kérdés
szóval nekem most WD Blue EZEX HDD_m van ami már úgy kb 3 éves, ami kifogástalanul működik, még mindig 1000 napnál is több a kondíciója, de a lényeg találtam 1 TB-os WD HDD-t Black minősítésűt, viszont ugyan ebbe az árba találtam Toshiba HDD-t 2 TB-osat, na most én a WD-t tartom a legjobb, legmegbízhatóbb HDD-nek, viszont az összes többi gyártóról nem igazán tudok semmit, így a Toshiba HDD-k-röl sem, na most én a WD EZEX 1 TB-os HDD-m-re 2 év garanciát kaptam, és mint írtam kifogástalanul teszi a dolgát, na most a Toshiba 2 TB-os HDD ami 20000 Ft úgy mint az 1 TB-os WD Black, szóval a minősége van e olyan jó mint az 1 TB-os WD EZEX HDD-jé, vagy inkább vegyek egy 1 TB-os Black WD-t ?2018. máj. 4. 17:05
1/3 anonim válasza:
Na most konkrétan miket néztél ki? Na most a black egy széria amin belül több modell is létezik, na most hasonlóan van a toshiba ami csak egy gyártó, ott még csak nem is szériát, főleg nem modellt mondtál csak magát a gyártót.
Ha a Toshiba DT01ACA200 -ra gondoltál, az elterjedt és megbízható modell, viszont EZEX-nél azért lassabb valamivel (20-30%)
Blackből pedig például a WD2003FZEX gyorsabb az EZEX-nél.
Na most ha csak adattárolónak kéne, akkor én speciel WD20EFRX -et vennék, ha pedig gyakran használt meghajtónak akkor a WD2003FZEX-et, kettő között wd blue színvonalon meg ott van a toshiba, ez a három lehetőség szerintem most jól lefedi az otthonra szánt piacot (ha csak 2TB-osakat nézzük).
3/3 A kérdező kommentje:
erre [link] és Toshibából meg erre gondoltam [link] illetve erre is mert ez még jelenleg olcsóbb és 3 TB-os [link] ezt most vettem észre, amúgy rendszer meghajtónak kellene, most nincs pénzem SSD-re mert akkor le kellene mondanom mondjuk az i7 8700K-ról, és nekem a 8700K az sokkal többet ér mint az SSD értelem szerűen, most a WD Blue EZEX használom rendszer meghajtónak is mivel ez az egyetlen HDD van a számítógépemben, viszont 25000 Ft-nál többet nem nagyon tudok HDD-re kiadni, a bolt ahol meg néztem onnan van a link is 3 HDD-ről, na szóval ott nem találtam WD-t 7200-ast 64 MB belső cache-el rendelkezőt még Blue jelölésűt sem, a Black 2 TB-os WD, meg már 30000-en is felül van, szóval nincs rá annyi pénzem csak a HDD-re, bár mondjuk máshol nem is néztem hogy találnák e 25000 Ft környékén olyan 2 TB-os 7200rpm 64MB WD HDD-t aminek a teljesítménye elég ahhoz hogy akár rendszermeghajtónak is használhassam, ne csak tárolásra, mert én játszok a gépen, és amúgy a játékokat arra a HDD-re teszem ami a rendszer meghajtóm is lesz, nem csak tárolásra használnám, esetleg tudnál e nekem 25000 Ft-ért olyan WD HDD-t ami alkalmas erre ?
2018. máj. 4. 18:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!