Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Intel vagy AMD processzort...

Hominida kérdése:

Intel vagy AMD processzort válasszak?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Intel (1151) és AMD (AM3+ vagy FM2+) processzorok közötti választáson tűnődök, és az az alapvető kérdés merül fel bennem, hogy egyáltalán a két gyártó közül melyiket preferáljam. Semmi extra igényem nincs, csak a több éves gépem helyett keresek egy gyorsabbat, munkára, játékra. Egy időben én az AMD irányába mozdultam el, de szeretném a tájékozottabbaktól megtudni, milyen észérveket kellene most fontolóra vennem, az elmúlt egy-két év megfigyelései alapján.

2018. ápr. 30. 20:19
1 2
 11/20 xKakashix ***** válasza:
amd-ből csak a ryzenen szabad gondolkozni 2018-ban, amúgy meg Intel
2018. máj. 1. 10:03
 12/20 szántóvető ***** válasza:
71%
kérdező akkor az am4 foglalatot kihagytad amd-részről.az intel 1151-es foglalata is 3 generációt ölel át.szóval amd ryzen vagy 8. gen. intel,utóbbihoz b360,h370,h310-es lapokat nézz.hogy intel vagy amd azt nehéz eldönteni mert mindkettő jó.
2018. máj. 1. 11:37
 13/20 MGéza ***** válasza:
Érdekes, hogy a felhasználók még mindig ott tartanak ha AMD akkor FX. Már több mint egy éve van Ryzen, már a második generációját éli. De egy Ryzen 1600 már nagyon elérhető áron van, 6/12 feldolgozószálas és lényegesen erősebb bármilyen Fx-től, 49000 forint meg nem megfizethetetlen ár érte. De videokártyás megoldáshoz az 1500x is elegendő ami 4/8-as.
2018. máj. 1. 12:35
 14/20 A kérdező kommentje:

A Ryzenek AM4-es socketekbe valók, amelyek viszont inkább micro-ATX lapokon vannak, ám én több szabad PCIe, sőt, PCI slotra vágyom, így aztán a megfontolható lehetőségek egy része rögtön eliminálódott is.

(A sokmagos, sokszálas processzorok iránt mutatott általános érdeklődésben sem osztozom, mert azoknak nincs sok haszna olyan programok futtatásakor, amelyek nem lettek több szálra optimalizálva. Abban a korban, amikor a Windows 10 úgyszólván egyetlen szálas használatra sincs optimalizálva, és a gyártója azt várná el tőlem, hogy én vegyek olyan gépet, amely az ő operációs rendszere elvárásait tudja teljesíteni – holott az oprendszer működtetése nem a cél, hanem az út a programok működtetéséhez –, és összesen talán két általam használt programról láttam a saját szememmel, hogy tényleg két magot használ, nem tudok a multi-threadre fontos szempontként tekinteni. Egyébként meglepett, milyen sok Dual Core processzor kapható a boltokban még ma is.)

Köszönöm az eddigi válaszokat.

2018. máj. 1. 13:33
 15/20 xKakashix ***** válasza:
nem tudom honnan szedted h inkább micro-ATX alaplapok vannak hozzá, ugyanúgy vannak hozzá full ATX lapok is, pcx-en is van bőven választék vagy akárhol...
2018. máj. 1. 15:09
 16/20 MGéza ***** válasza:
37%

"A sokmagos, sokszálas processzorok iránt mutatott általános érdeklődésben sem osztozom"

Akkor miért pont FX és AM3+? És honnan veszed hogy az AM4 elsősorban mATX? Legalább tudnád miről kérdezel...

2018. máj. 1. 16:37
 17/20 A kérdező kommentje:

Nem tudom, miért szükséges olyan kérdésekről polemizálnunk, amelyek a kiírt kérdés szempontjából teljesen irrelevánsak, de az alaplap irányában van néhány itt nem kitárgyalandó elvárásom, például hogy 30 ezernél ne legyen drágább. Ez az AM4-es ATX alaplapok számát az Árukeresőn lenyomta 7-re (ebből 5 más szempontok alapján ki is esik), a micro-ATX-ek száma 17. Kedves válaszadó kollégák, nem feltétlenül hülye az, akinek a véleménye eltér a ti véleményeitektől. De ez nem fórum, amelyen mindenféléről vitázni lehet, ezért javaslom, hogy ne is merüljünk bele általános körű civakodásokba. Mint ahogy most az sem foglalkoztat engem, hogy mi számít manapság egy civilizált ember számára a korszerűség minimumaként elfogadható alapgépnek. Esetleg én más keresek egy gépben, mint a korszerűséget.

Köszönöm a tárgyhoz tartozó válaszokat, számomra az derült ki belőlük, hogy a verseny ilyen alapon eldöntetlen, ami tulajdonképpen jó hír.

2018. máj. 1. 22:36
 18/20 MGéza ***** válasza:

19 van, az összes chipsetet figyelembe véve:

[link]

Akarhatsz kevés magot, csak épp ha új játékokkal akarsz játszani vagy pont a rendszer és egyéb feladatok gyorsaságára vágy akkor pont azok fognak hiányozni neked. Sli-crossfire rendszerhez meg egy FM2+(ami max 2/4) vagy egy G4560 pentium tényleg alultervezés, ráadásul a nagy fogyasztáson túl az ilyen rendszerek csak néhány játéknál, ott is jellemzően sok processzormagot támogatóknál hoznak jelentős többletet. Így talán már érted miről beszélek hogy legalább a kérdésed mibenlétével legyél tisztában: Sli-crossfire, gyors tömörítés, processzorigényes rendszerfeladatok nem 2-2/4-es processzort kívánnak.

2018. máj. 2. 08:38
 19/20 MGéza ***** válasza:
De ha nem érted hogy arról van szó(hacsak nem vagy pénzszűkében) hogy nem érdemes a régebbi cuccokkal szemezgetni mert nem időállóak és teljesítményben is le vannak maradva és ráadásul ahhoz képeset nem is olcsók, az a te bajod. Mellesleg az újabb processzorok egy magon is erősebbek, szóval még mindig nem értem a nem osztozom a több magos processzorok iránti részben. Ez van, vagy felfogod mire akarunk rávilágítani többen is, vagy mész a saját fejed után és nem a legjobbat hozod ki a rászánt pénzből.
2018. máj. 2. 08:45
 20/20 szántóvető ***** válasza:
71%
" Intel (1151) és AMD (AM3+ vagy FM2+)"-ezek közül egyértelműen az intel.a 2 magos g4560 fillérekbe kerül,és 2 erős maggal rendelkezik.
2018. máj. 2. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!