Hominida kérdése:
Intel vagy AMD processzort válasszak?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Intel (1151) és AMD (AM3+ vagy FM2+) processzorok közötti választáson tűnődök, és az az alapvető kérdés merül fel bennem, hogy egyáltalán a két gyártó közül melyiket preferáljam. Semmi extra igényem nincs, csak a több éves gépem helyett keresek egy gyorsabbat, munkára, játékra. Egy időben én az AMD irányába mozdultam el, de szeretném a tájékozottabbaktól megtudni, milyen észérveket kellene most fontolóra vennem, az elmúlt egy-két év megfigyelései alapján.2018. ápr. 30. 20:19
1/20 szántóvető válasza:
ezek az öreg amd-procik ma már gyengének számítanak így felejtősek.a ryzenről nem hallottál még?egy ryzen 5 2400g valószínűleg elég lesz külön vga nélkül is.bár ez attól is függ hogy mikkel játszol.
3/20 A kérdező kommentje:
Nem baj, ha ma már gyengének számítanak, mert semmi különöset nem akarok tőlük, csak hogy húzzák az igát. Ne tartson fél percig, mire átnézik a registryt. Tudom, SSD és egyebek is hozzátartoznak a megoldáshoz, de én most inkább csak azt kérdezem, hogy ha ti anyátoknak egy megbízható processzort választanátok, akkor melyik gyártó termékeit nézitek át előbb. Ha van ok egyáltalán a különbségtételre.
2018. ápr. 30. 21:45
4/20 anonim válasza:
Anyámnak a lecserélt 2 éves notijaimat szoktam adni, azok Intelesek.
Játékon kívül már nincs nagyon értelme asztali gépet venni. Notebook is teljesérékű asztali gépként használható egy vezetékmentes billentyűzet+ egér párossal.
5/20 A kérdező kommentje:
Nem érdemes ebbe belemenni, de én egy ATX alaplapot fogok venni, mert az variálható, a notebook nem.
Visszatérve a kérdésemhez, kiegészítem annyival, hogy ha én egy nVidia kártyát fogok a gépbe tenni, akkor az elbillenti-e kicsit a mérleget valamerre.
2018. ápr. 30. 22:06
7/20 anonim válasza:
"munkára, játékra"
milyen munka?
milyen játék?
Mennyi lesz a gépre?
8/20 A kérdező kommentje:
Az árról még szó sem eshet, egyelőre a gyártót szeretném megválasztani. A kapható alaplapok behatárolták a foglalatokat a kérdésben leírtakra, annak ismeretében fogok pontosabban választani. (Egyébként 6-8 éves játékokra, videókonvertálás, 2D CAD, tömörítés, nagy dinamikus adattömbök rendezése, ehhez hasonló feladatokra szánva.)
2018. máj. 1. 01:08
9/20 anonim válasza:
Keret mennyi volna? Illetve az adott ekretből pontosan mire volna szükség?
10/20 anonim válasza:
Nincs nagy különbség. Ugyanazért a pénzért az AMD egy kicsit több teljesítményt ad, viszont az Intelek kevésbé melegszenek (hűtésük csendesebb), energiatakarékosabbak, nagyobb presztízsűek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!