Mi történne ha levenném egy HDD tetejét és működés közben egy erős mágnest tartanék a lemezek fölé?
Tönkremenne.
És nem a mágnes miatt hanem attól, hogy levetted a tetejét, mivel mágnes a HDD-ben is van, mert ugye azt tudod hogy a mágnese adatrögzítés elvén működik :))
Már nem emlékszem miből szedtem ki de mint ha hdd rémlene, kb másfél mm vastag és kb 3-4 cm hosszú negyedkör alakú de valami nagyon erős mágnes, ha az egyiket a tenyeremre a másikat a kézfejemre rakom akkor ottmaradnak és még nyomják is a kezem. Van egy teleszkópos csavarkiemelőm, attól kb 3-4x erősebb meg vannak ilyen pici apró de szintén hasonló erős mágneseim amiket rossz dvd írókból szedtem ki.
És ezeket tartanám a tányér fül hogy éppen hogy ne érjen hozzá.
Erre szoktam írni, hogy gon-dol-kodj.
Tehát akkor a kérésed az, hogy tönkre teszi-e egy mágnes a HDD-t amit épp egy HDD-ből vagy optikaiból veszel ki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!