Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi történne ha levenném egy...

Mi történne ha levenném egy HDD tetejét és működés közben egy erős mágnest tartanék a lemezek fölé?

Figyelt kérdés
És esetleg közben másolnék rá vagy másolnék le róla.

2018. ápr. 30. 11:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Hibát jelezne a rendszer/nem történne másolás, esetleg le is fagyna az egész. A HDD meg menne a kukába.
2018. ápr. 30. 12:01
 2/5 anonim ***** válasza:

Tönkremenne.

És nem a mágnes miatt hanem attól, hogy levetted a tetejét, mivel mágnes a HDD-ben is van, mert ugye azt tudod hogy a mágnese adatrögzítés elvén működik :))

2018. ápr. 30. 12:56
 3/5 Hominida ***** válasza:
A kérdés még nincs megválaszolva. A HDD megbontása ebben az esetben mellékes tényező, természetesen tönkremenne a porszemcséktől, de nem ez az érdekes. Hanem az erős permanens mágnes hatása a lemezre. Persze attól is függ a hatás, hogy az az "erős" most valami ipari cuccot jelentene, vagy csak egy háztartási stekklámpa mágnesét. Meg attól is nagyban függ a hatás, hogy a mágnes távolsága a lemeztől pár vagy pár század milliméter. De az adatok sérülése szerintem nem annyira nyilvánvaló, mint amilyennek tűnhet.
2018. ápr. 30. 20:10
 4/5 A kérdező kommentje:

Már nem emlékszem miből szedtem ki de mint ha hdd rémlene, kb másfél mm vastag és kb 3-4 cm hosszú negyedkör alakú de valami nagyon erős mágnes, ha az egyiket a tenyeremre a másikat a kézfejemre rakom akkor ottmaradnak és még nyomják is a kezem. Van egy teleszkópos csavarkiemelőm, attól kb 3-4x erősebb meg vannak ilyen pici apró de szintén hasonló erős mágneseim amiket rossz dvd írókból szedtem ki.

És ezeket tartanám a tányér fül hogy éppen hogy ne érjen hozzá.

2018. ápr. 30. 20:19
 5/5 anonim ***** válasza:

Erre szoktam írni, hogy gon-dol-kodj.

Tehát akkor a kérésed az, hogy tönkre teszi-e egy mágnes a HDD-t amit épp egy HDD-ből vagy optikaiból veszel ki. :)

2018. máj. 1. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!