Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen hűtést adjak a procinak?

Milyen hűtést adjak a procinak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! mivel hogy nem rég havazot, most meg már 30 fokot kapargatjuk így nem tudom el dönteni hogy akkor még is mi lesz nyáron, ezért szeretnék venni egy olyan proceszor hűtőt ami a procit konkrétan el kényeszteti a nagy nyári meleg melett de nem tudok dönteni, úgyan is sok pénzt nem dobnék ki proci hűtőre + olyan hűtőt szeretnék ami a jövendőbeli még erősebb procit tudja hűteni, jelenleg egy kis i3-4160 3,60Ghz van gyári hűtővel, de már a proci 4 éves és annyira kész van hogy 50°C-60°C -os volt télen max kihasználtság mellett úgy hogy kb akkor 2 hete takarítottam ki szépen a gyári hűtőt és pasztásztam le szépen újra... a jövendőbeli proci meg majd ryzen 5 1600x vagy egy i5-7600k lesz.. csak még egyenlőre nem tudok dönteni, szóval a lényeg, hogy tudtok olyan proci hűtőt ajánlani ami a nagy nyári melegben szegény procit lehűti szépen és nem drága? egy olcsó 12k-s vízhűtésen gondolkodtam, de nem tudom mi legyen...... előre is köszi a válaszokat! (bocsi ha valami hülyeséget írtam :C )

2018. ápr. 25. 15:21
 1/3 anonim ***** válasza:

A jelenlegi processzorodhoz bőven elég gyári hűtés. Nyáron is.

Pláne, ha nem az integrált grafikát használod.

50-60 °C maxra járatva teljesen normális és nem okoz meghibásodást.

De ha teljesen biztos akarsz lenni a dolgodban, akkor futtasd egy fél óra hosszáig a Prime95-öt. Az garantáltan 100%-on fogja járatni az összes processzormagot.

Ha nem megy 60°C fölé a hőmérséklet, akkor egyelőre ne foglalkozz a kérdéssel, csak ha égeti a zsebed a pénz.

2018. ápr. 25. 16:19
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez az érték teljesen jó. Feltételezem, azért télen 20 fok volt a lakásban, és úgy érted el a 60°C-t. Bár nem így működik teljesen a fizika, de számolj úgy, hogy nyáron, 40 fokban 20°C-al lesz magasabb a CPU hőfoka. Ez maximálisan 80°C, ami még mindig az elfogadható kategória, ugyanis a processzor 100°C alatt nem korlátoz, és nem keletkezik benne kár.

Ha ettől függetlenül is váltanál, vízhűtést én nem javaslok. Eleve az alja kategóriából nem szabad válogatni, ráadásul egyszer kell csak szivárognia (hogy baleset, vagy anyaghiba, teljesen mindegy). 10-12e Ft-ból már bőven kapsz Cooler Master Hyper 212 EVO-t, vagy Arctic Freezer i32-t. Előbbit még a Ryzen-hez is használhatod, ha veszel hozzá egy kompatibilitási készletet. Utóbbit pedig azért írtam, mivel ezzel igencsak pozitív tapasztalataim vannak hosszútávon is.

És ha már Ryzen, én inkább vennék Ryzen+-t.

2018. ápr. 25. 17:04
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, durva hogy tényleg 100 fokig nem történik baj a prociban? wow, én 40°C lázzal majd meg halok, a proci meg 70 fok körül élvezi az életet (nyílván nem de na :D) durva, köszönöm a hasznos infókat :)
2018. ápr. 25. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!