Miért nem ismeri fel a windows a merevlemezt?
Üdv!
Van egy 1 TB-os belső merevlemezem, de mivel nekem ez eléggé kevés, ezért vettem egy 3 TB-osat.
Mind a kettő ugyanaz a márka és típus.
Az 1 TB-oson van a windows, a 3 TB-oson adatok lennének.
Beszereltem a 3 TB-osat és nem látja a gép :/ a lemezkezelőben sem. Az eszközkezelőben látja ott az illesztőprogramot nem lehet frissíteni mert azt mondja a legfrissebb. Illetve azt írja hogy az eszköz nincs áttelepítve. Mit tegyek? Előre is köszi!!
3 TB-osnál át kell formatálni a lemez típusát GPT-re (mivel 2tb-ig kezel csak a rendszer MBR rendszert, alapjáraton meg erre van állítva minden, valószínűleg ez a baja).
Ha ez megvan, akkor adj neki betűjelet:
Sajátgép -> jobb klikk -> Kezelés -> Lemezkezelés -> Meghajtó kiválasztása -> jobb klikk -> Meghajtó betűje
Ha ez is megvan, akkor meg kell jelennie az új HDD-nek, amire semmit nem tudsz majd rakni, így most mehet rá egy jobb klikk -> Formázás és szépen NTFS-re beformázod.
Kész, működik is.
Ha a lemezkezelő nem látja akkor ott más a gond. A 8 TB-ost is látnia kellene lemezkezelőben mert azon alapból sem GPT sem MBR partíciós tábla sincs. Sőt ha MBR a partíciós táblája egy 8TB-os HDD-nek akkor is látnia kéne belőle 2TB-ot amit használnia is tudni kéne.
Itt más a gond...
" alapjáraton meg erre van állítva minden, valószínűleg ez a baja). "
Egy zsírúj HDD nincs MBR-e állítva. Beszereled és még inicializálni is kell, majd ezután választod ki hogy GPT lesz-e, de mint írtam MBR esetén is látnia kéne a lemezkezelőnek.
Értem. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a tippeket!
Megoldódott a probléma :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!