A videókártya második ventilátora nem pörög?
Egy hd7870-em van, sapphire és dual-x-es hűtése van. A második ventilátor nem forog alapjáraton, de terhelés alatt sem. Csak akkor kapcsol be, ha afterburnerben beállítom, hogy a ventilátor ~80+ %-on menjen. Ekkor felpörög az első ventilátor, majd kb 1 másodperc múlva beindul a második is. A fordulatszámuk ekkor azonos.
Már kivettem a gépből, megnéztem hogy nem-e fogja valami stb. Indításkor is látni, hogy felpörög a második is egy pillanatra, majd azonnal leáll (mivel gondolom ekkor tölti be a beállításokat). Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan tudnám felülírni ezt a beállítást, hogy mekkora hőfoktól induljon be a másik? Kb semmi értelme, mert eleve nem hangos a hűtése és 60-70 fok környékén se megy 50%-nál tovább. Az lenne a legjobb, ha ilyenkor már forogna a másik is. Tud erről valaki valamit mondani?
https://www.youtube.com/watch?v=SnnML12Gxk0
Ezen a videón is ez a probléma ha jól látom.
Mivel ő csinált egy külön áramkört a kártyára,így megoldotta.
Szerintem te gyorsabban,olcsóbban meg tudnád oldani,ha mindkét ventilátort rákötnéd egy előlapi fordulatszám szabályzóra,azt pedig a tápra.
Újonnan valami 2100 Ft egy előlapi szabályzó,csatlakozókat+kábeleket műszerész boltból,vagy PC szervizből tudsz kérni,össze forrasztod,fél óra alatt megvan az egész,és nyugodt lehetsz,az örömről nem is beszélve,h magadnak raktad össze!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!